Η Ατλέτικο αφεντικό της Μαδρίτης, πήρε το κύπελλο από τη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου!

Τον πρώτο της εγχώριο τίτλο μετά το νταμπλ του 1996 πανηγυρίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία νίκησε στην παράταση τη Ρεάλ με 2-1 και έδειξε ότι είναι για φέτος το αφεντικό της πόλης. Απίστευτες ευκαιρίες έχασαν οι “μερένγκες”, οι οποίοι είχαν και τρία δοκάρια. Αποβλήθηκε στο 114′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στην τελευταία φάση ο Γκάμπι.

Κυπελλούχος Ισπανίας για πρώτη φορά μετά το 1996, όταν είχε κάνει το νταμπλ, έγινε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ με 2-1 στην παράταση.

Οι “ροχιμπλάνκος” μπορεί να μην είχαν νικήσει τη συμπολίτισσα Ρεάλ από τον Οκτώβριο του 1999, όμως, το κατάφεραν για μία ακόμη φορά σε τελικό κυπέλλου πανηγυρίζοντας έτσι τη 10η Copa Del Rey της ιστορίας τους. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είχε χάσει ποτέ σε τελικό από τη Ρεάλ (σ.σ. το μοναδικό της κύπελλο η Ρεάλ το πήρε στα πέναλτι), ενώ συνέχισε και την παράδοση που ήθελε να νικάει πάντα ο φιλοξενούμενος στους τελικούς μεταξύ των δύο ομάδων της Μαδρίτης.

Σκόρερ: Ρονάλντο 14′ – Ντιέγκο Κόστα 35′, Μιράντα 98′

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Αλμπιόλ, Κοεντράο (Αρμπελόα 91′), Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (Ντι Μαρία 91), Εζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (Ιγκουαΐν)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Φελίπε Λουίς, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε (Ραούλ Γκαρθία 113′), Αρντά Τουράν (Ροντρίγκες 109′), Ντιέγκο Κόστα (Αντριάν 105′), Φαλκάο

Πηγή: sport24.gr

 

 

To Top