Η Αυστραλία έβαλε «στοπ» στο όνειρο της Εθνικής Γυναικών (video)

Η Εθνική Πόλο Γυναικών δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αυστραλία, ηττήθηκε με σκορ 9-8 και έμεινε εκτός ημιτελικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Φουκουόκα.

Το ματς

Η Αυστραλία μπήκε καλά και βρήκε πολύ γρήγορα το πρώτο γκολ με την Άλις Γουίλιαμς. Η Ελλάδα ισοφάρισε άμεσα με γυριστό της Ξενάκη, ωστόσο η Κερνς έβαλε ξανά μπροστά την Αυστραλία με 1-2 στον παραπάνω. Η Ελευθερία Πλευρίτου εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, κάνοντας το 2-2, και η Ξενάκη σκόραρε και πάλι με ωραίο γύρισμα για το πρώτο προβάδισμα της Εθνικής (3-2). Η τελευταία συνέχισε την εξαιρετική της εμφάνιση, κερδίζοντας πέναλτι που εκτέλεσε η Βάσω Πλευρίτου για το 4-2. Οι Αυστραλές εκμεταλλεύτηκαν και πάλι τον παραπάνω, μειώνοντας με την Σ. Άντριους στο 4-3 του πρώτου οκταλέπτου.

Η Ελλάδα δεν μπήκε στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα οι Αυστραλές να περάσουν μπροστά με 4-5 χάρη στη Χάλιγκαν. Η Ξενάκη ωστόσο έφτασε σε ένα ακόμη τέρμα, κάνοντας το 5-5. Το παιχνίδι έγινε πιο κλειστό, με μεγάλες αποκρούσεις και άμυνες εκατέρωθεν, και το σκορ κόλλησε για πολλή ώρα. Τελικά, η Αραντσίνι έβαλε μπροστά την Αυστραλία με 5-6 λίγο πριν τη λήξη του δευτέρου οκταλέπτου, με τη Χάλιγκαν να διαμορφώνει το 5-7 χάρη σε πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα ξεκίνησε και πάλι νωθρά, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει γρήγορα 5-8 με τη Γουίλιαμς να σκοράρει σε πέναλτι. Η Ελευθεριάδου μείωσε, όμως η Αραντσίνι απάντησε για το 6-9. Η Εθνική προσπαθούσε να αντιδράσει, μειώνοντας με την Ελευθεριάδου, πριν η Νίνου βάλει το πρώτο της γκολ για το 8-9! Η Σιούτη έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, και το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ελλάδα έχασε διαδοχικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, παρόλο που βρέθηκε και σε αριθμητικό πλεονέκτημα. Η Αυστραλία διατηρούσε το προβάδισμα, με τη «γαλανόλευκη» να μην έχει καθαρό μυαλό και να κάνει κρίσιμα λάθη στην επίθεση, παρόλο που έβγαζε τις άμυνες και εξασφάλιζε κατοχές. Στην τελευταία φάση η Ελλάδα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, και το ματς έληξε υπέρ της Αυστραλίας.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-7, 8-9, 8-9

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Αυστραλία (Πολ Ντιν Όμπερμαν): Παλμ. Σγουόντλινγκ, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Λίσον-Σμιθ, Α. Αντριους, Σ. Αντριους 1, Ριτζ, Αραντσίνι 2, Γουίλιαμς 2, Κερνς 2, Φασάλα, Λόνγκμαν.

To Top