ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΑΪΚ πρέπει να σεβαστεί τον Σούντγκρεν, έκανε το καθήκον του και δεν είναι υποχρεωμένος να παίξει άλλα ματς…

Ένα ερώτημα που ακόμα πλανάται είναι το αν θα παίξει άλλα ματς με την φανέλα της ΑΪΚ Στοκχόλμης ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ή το ντέρμπι με την Χάμαρμπι ήταν και το τελευταίο…

Η μεταγραφή του Σουηδού μπακ στον Άρη δεν προέκυψε το τελευταίο διάστημα. Επί της ουσίας είχε “κλειδώσει” απ΄όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Σουηδίας! Δηλαδή αρχές Απριλίου… Άρα, ο 28χρονος μπακ έπαιξε 11 ματς με τον σουηδικό σύλλογο, γνωρίζοντας πως από το καλοκαίρι και μετά θα φορά τη φανέλα άλλης ομάδας και συγκεκριμένα του Άρη!

Και σε αντίθεση ενδεχομένως με άλλους συνάδελφούς του, υπήρξε απόλυτα επαγγελματίας, έκανε το καθήκον του απέναντι στον σύλλογο -που αγάπησε τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του- βάζοντας τα πόδια του στη φωτιά σε κάθε ματς, όντας από τους καλύτερούς της παίκτες.

Άλλος στη θέση του δεν θα διακινδύνευε να ρισκάρει παίζοντας στα… κόκκινα και να χαλάσει (με οποιοδήποτε τρόπο) μία μεταγραφή σε άλλη χώρα, με εντελώς διαφορετική προοπτική, καλύτερη από αυτή της Σουηδίας. Γιατί έτσι το έχει στο μυαλό του ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, τον Άρη.

Ο λόγος που ο Ντάνιελ Σούντγκρεν δεν παραδέχθηκε ποτέ δημόσια πως θα συνεχίσει στον Άρη, ήταν γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην ομάδα του. Κι ας ήταν συνεχόμενα τα δημοσιεύματα από Σουηδία και Ελλάδα πως του χρόνου θα φορά τα “κιτρινόμαυρα” του Άρη. Τόσο ο ίδιος ο παίκτης (παρά την… κάψα που είχε να το παραδεχθεί), όσο και ο Άρης σεβάστηκαν την επιθυμία της ΑΪΚ που ήθελε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα στο συγκεκριμένο θέμα. Διότι αν θυμάστε καλά, η εκκίνησή της στο πρωτάθλημα ήταν κάκιστη. Πλέον, όμως, η νυν πρωταθλήτρια Σουηδίας, ανέκαμψε αγωνιστικά και είναι πολύ κοντά στην κορυφή. Και ένα μεγάλο μερίδιο το οφείλει στον Ντάνιελ Σούντγκρεν, που δεν επαναπαύτηκε από τη μεταγραφή του στον Άρη, αλλά έδωσε το “είναι” του για την ομάδα. Δείγμα άλλωστε της προσωπικότητας του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Ο Σούντγκρεν, το συμβόλαιο του οποίου με την ΑΪΚ λήγει τον Δεκέμβριο, βάζει λεφτά και στα ταμεία της με την μεταγραφή του στον Άρη. Οι Σουηδοί έκαναν λόγο, άλλωστε, για περίπου 200.000 ευρώ. Ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει από τον Δεκέμβριο και μετά σε όποιο σύλλογο ήθελε, δίχως να χρειαστεί αυτή να πληρώσει την τωρινή του ομάδα.

Επομένως, η ΑΪΚ πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία τόσο του ίδιου όσο και της νέας του ομάδας να μην παίξει σε άλλα ματς. Άλλωστε, το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι στα τέλη του μήνα και μπορούν πλέον να αποκτήσουν τον αντικαταστάτη του.

O ίδιος ο παίκτης ξέρει πως αυτό είναι το σωστό. Και σαν σωστός επαγγελματίας, αυτό και πρόκειται ζητήσει. Ο Άρης δεν μπορεί να πιέσει περαιτέρω τους Σουηδούς, διότι υπήρξε μέρος της συμφωνίας των δύο ομάδων στην αρχή. Άλλωστε τότε έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και στο πλαίσιο αυτό, ήταν και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το καθήκον του ο Ντάνιελ Σούντγκρεν εκεί το έκανε και με το παραπάνω. Τώρα πρέπει να τον αποχαιρετήσουν όπως του αρμόζει, να ξεκουραστεί λίγες μέρες για να είναι απόλυτα έτοιμος όταν ξεκινήσει η προετοιμασία του Άρη…

 

To Top