Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ

To μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Άρης, με τη Κοινωνία Μελών και τον Α.Σ. να προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης που έλαβε ο κόσμος και πιο συγκεκριμένα οι 194 που πλειοψήφισαν στη «σφυγμομέτρηση» η οποία έγινε και πήραν μέρος 349 μέλη. Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. ύψους 7.000.000 ευρώ, κατόπιν «ελέγχου» από τους δύο φορείς του Άρη.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ο υποψήφιος ενδιαφερόμενος θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει το πλάνο και να πείσει για την φερεγγυότητά του και στη συνέχεια ο φορέας να παραιτηθεί του δικαιώματος προτίμησης, όπως θα κάνει και ο Α.Σ., προκειμένου ο επενδυτής που ενδεχομένως έρθει, να καλύψει αυτός την Α.Μ.Κ. αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, δηλαδή μεγαλύτερο του 51%.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΚΜΑ έχει τη δυνατότητα να μετοχοποιήσει 430.000 ευρώ, χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της Π.Α.Ε. τα τελευταία 3 χρόνια. Ανάλογο είναι και το ποσό του Ερασιτέχνη. Σε περίπτωση που το πράξει, ο υποψήφιος επενδυτής δε θα μπορεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να καθαρογραφεί το πρακτικό της γενικής συνέλευσης και η αίτηση να κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο. Η Α.Μ.Κ. θα παραμείνει ανοιχτή για τέσσερις μήνες, όπως δίδει ο νόμος το δικαίωμα.

To Top