Η Βέρντερ Βρέμης υποβιβάστηκε έπειτα από 41 χρόνια, μπαράζ η Κολωνία (videos)

Με γκολ στο 86′, η Κολωνία νίκησε 1-0 τη Σάλκε και έχει δικαίωμα παραμονής. Οχι όμως και η Βέρντερ που έπεσε για πρώτη φορά από το 1980. Στο 90’+2′ η Ουνιόν έκλεψε την Ευρώπη από την Γκλάντμπαχ. Σώθηκε η Αρμίνια.

Λίγο νωρίτερα το VAR είχε ακυρώσει γκολ στην Κολωνία, που παρέμενε στο 0-0 με την υποβιβασμένη Σάλκε. Το ματς ήταν στο 86′ και οι Τράγοι υποβιβάζονταν απ’ ευθείας. Τότε όμως η κεφαλιά του Μπόρναου της χάρισε το τρίποντο και μία τεράστια πιθανότητα σωτηρίας, καθώς θα παίξει στα μπαράζ παραμονής. Εκείνη που πήρε επομένως τη θέση της και θα ακολουθήσει τη Σάλκε στο απ’ ευθείας ταξίδι προς τη Β’ Κατηγορία, είναι η Βέρντερ. Η ομάδα της Βρέμης στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιά είδε την Γκλάντμπαχ να τη διαλύει 2-5 στο σπίτι της και να τη ρίχνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 1980. Εκείνη που σώθηκε οριστικά ήταν η Αρμίνια Μπέλεφελντ με το 0-2 στη Στουτγκάρδη.

Δραματικό φινάλε και ευρωπαία η Ουνιόν

Εκεί που επίσης έσπασαν καρδιές, ήταν για την 7η θέση που δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη. Στα χέρια της το κρατούσε η Γκάντμπαχ, αλλά με γκολ του Κρούζε στις καθυστερήσεις, η Ουνιόν επικράτησε 2-1 της Λειψίας και είναι εκείνη που θα εμφανιστεί για πρώτη της φορά εκτός συνόρων, παίζοντας στο νέο Confederation.

Εκλεισε με τριάρα η Ντόρτμουντ και 41 ο Χάαλαντ

Ιδανικό φίνις σε μία περίεργη σεζόν για την 3η στη βαθμολογία Ντόρτμουντ, η οποία ούτως ή άλλως είχε κλειδώσει το Champions League. Γι’ αυτό φρόντισε ο Ερλινγκ Χάαλαντ που άνοιξε και έκλεισε το σκορ σε αυτό το εντός 3-1 επί της Λεβερκούζεν. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 41 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος, στην κορυφαία μέχρι στιγμής περίοδο της φρέσκιας καριέρας του.

Χόφενχαϊμ – Χέρτα 2-1

Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν 3-1

Αϊντραχτ Φρ. – Φράιμπουργκ 3-1

Κωλονία – Σάλκε 1-0

Ουνιόν Βερ. – Λειψία 2-1

Στουτγκάρδη – Αρμίνια Μπ. 0-2

Βόλφσμπουργκ -Μάιντς 2-3

Βέρντερ Βρέμης – Γκλάντμπαχ 2-4

Μπάγερν – Αουγκσμπουργκ 5-2

To Top