Η… βαθμολογία του PRESSARIS

Όπως και την περασμένη εβδομάδα στην Κρήτη, έτσι και μετά το χθεσινό ντέρμπι το PRESSARIS θα επιδιώξει να δώσει μία εικόνα από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Με πιο καθαρό λοιπόν και νηφάλιο μυαλό προσπαθήσατε απομονώσουμε τον κάθε παίκτη του Άρη και να τον βαθμολογήσουμε. Διαβάστε παρακάτω την ανάλυσή μας:

Μάρκος Βελλίδης: Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, διότι ο ΠΑΟΚ ήταν επιθετικά ανύπαρκτος. Ένα μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια πήγε πάνω του και στο γκολ δεν ευθύνεται, αφού η κεφαλιά γίνεται εξ’ επαφής από το μισό μέτρο. Υπέπεσε ωστόσο στην αντίληψή μας πως πρέπει να έχει ένα… θέμα με την μπάλα στα πόδια. Όσες φορές χρειάστηκε να την απομακρύνει δεν το έκανε ψύχραιμα και με σωστό τρόπο δίνοντας σε κάποιες από αυτές στους «ασπρόμαυρους» τη δυνατότητα να ανανεώσουν την επίθεσή τους.

Βαθμός: 7

Μίσελ Γκαρμπίνι: Εμφανώς βελτιωμένος, αλλά θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια. Πάντως χθες έδειξε φιλότιμο και είχε τα τρεξίματα τα οποία στα προηγούμενα ματς ήταν άγνωστη λέξη γι’ αυτόν. Είχε μπόλικη διάθεση και πάθος, όμως περιμένουμε περισσότερα.

Βαθμός: 6

Μανώλης Παπαστεριανός: Ήταν καλύτερος από ότι στην Κρήτη, όπου είχε παίξει καλά. Δείχνει πάθος, πείσμα και κυρίως αγωνιστικό τσαμπουκά, κάτι το οποίο λείπει πολύ από το φετινό Άρη. Επιθετικά υστερεί, ωστόσο δεξιός αμυντικός παίζει και το θέμα είναι να δίνει λύσεις ανασταλτικά. Χθες είχε σε κάποια στιγμή το μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια, στο οποίο πήρε άριστα.

Βαθμός: 7

Νίκος Λαζαρίδης: Επανήλθε στην ενδεκάδα και μάλιστα εντυπωσιακά. Σκόραρε με το… καλημέρα στο ματς κι αμυντικά ήταν απροσπέλαστος, ενώ ουδεμία ευθύνη φέρει για το γκολ του ΠΑΟΚ. Εξαιρετικός…

Βαθμός: 8

Καλίφα Σανκαρέ: Διαθέτει πάρα πολύ ποιότητα, όμως έχει προβλήματα ακόμη με τη φυσική του κατάσταση. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν άριστος, όμως στο δεύτερο έπεσε. Για παράδειγμα φάνηκε να βαραίνει αισθητά μετά το 60’, ενώ στο γκολ του ΠΑΟΚ χάνει τον Παπάζογλου. Πάντως έχει ως ελαφρυντικό και το ότι η μεσαία γραμμή έδινε χώρους στον αντίπαλο κι αυτό το πλήρωνε με σφυροκόπημα η άμυνα ορισμένες φορές. Πάντως είναι παίκτης που θα ανεβάσει ακόμα παραπάνω τον Άρη στη συνέχεια.

Βαθμός: 6

Σάκης Πρίττας: Ο κορυφαίος του γηπέδου. Συγκινητικός και κυριολεκτικά συγκλονιστικός. Πανταχού παρών και πραγματικός αρχηγός ο 33χρονος χαφ του Άρη, με τρέξιμο και ψυχή από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως δεν έκανε ούτε μία λάθος πάσα και δίχως να έχει και βοήθειες από τους υπόλοιπους χαφ. Αν υπάρχει κάτι θετικό από το χθεσινό ματς, αυτό είναι αναμφίβολα η εμφάνιση του Πρίττα.

Βαθμός: 9

Ρικάρντο Φατί: Μπήκε κι αυτός με πάθος, αλλά μετά το εικοσάλεπτο χάθηκε και δεν βοήθησε. Άπαντες έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τον Γάλλο, ο οποίος έδειξε βαρύς και δίχως φαντασία. Ίσως πάντως να μην ευθύνεται μόνο αυτός, που ενώ είναι ένας καθαρός αμυντικός χαφ συχνά παίζει άλλο ρόλο στο γήπεδο. Μεγάλο κεφάλαιο για τον Άρη, είναι ίσως και θέμα ντεφορμαρίσματος.

Βαθμός: 5

Κώστας Καπετάνος: Ο δεύτερος παίκτης που υστέρησε σχεδόν υπερβολικά στον άξονα. Μαζί με τον Φατί έχασαν κατά κράτος από τους Λαζάρ και Αρίας και δε βοήθησαν ανασταλτικά τον Πρίττα κι ευθύνονται παράλληλα στο ότι ο Άρης δεν είχε την τελική πάσα σε πολλές αντεπιθέσεις. Ακόμη μία κακή εμφάνιση από τον 27χρονο χαφ.

Βαθμός: 4

Χαβιέρ Ουμπίντες: Μπήκε με πολύ ένταση και διάθεση. Σέρβιρε το 1-0 στον Λαζαρίδη και γενικά στο πρώτο μέρος ξεχώρισε για την αγωνιστικότητά του. Φάνηκε όμως στο δεύτερο μέρος να «βυθίζεται» και αυτός από το υπόλοιπο σύνολο. Θα βοηθήσει πολύ στη συνέχεια.

Βαθμός: 6

Νόε Ακόστα: Επίσης με διάθεση και ψύχωση μπήκε ο Ισπανός, όμως έριξε μετά το τέταρτο την απόδοσή του κατακόρυφα. Φάνηκε να μην αντιλαμβάνεται σωστά τις φάσεις, διότι θα μπορούσε να είναι πιο αποτε3λεσματικός σε ευκαιρίες που του δόθηκαν στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο υστέρησε σε τελική πάσα και σε εκτέλεση.

Βαθμός: 4

Βικτοράς Γιάκομπ: Συγκινητικός και ο Ρουμάνος. Πολύ πάθος και φιλότιμο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πήδηξε για 30 κεφαλιές και κέρδισε τις 25! Κόπηκε αναίτια στο 20’ για οφσάιντ, ενώ στο 70’΄ο Μαλεζάς τον… έγδυσε όμως ο Γιάχος κοιτούσε μάλλον αλλού. Δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε.

Βαθμός: 7

Νέρι Καστίγιο: Αυτός είναι ο Νέρι; Μάλλον όχι. Ο Άρης έχει άλλες, τεράστιες απαιτήσεις από τον Μεξικανό. Ο ίδιος χθες ήταν απλά σκιά του εαυτού του για περισσότερο από 40’ λεπτά που αγωνίστηκε…

Βαθμός: 3

Ντάρσι Νέτο: Μπήκε αντί του Φατί, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί. Έδωσε μία φρεσκάδα στην ομάδα, όμως και οι συμπαίκτες του δεν τον βοήθησαν. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και σίγουρα θα αρχίσει να ρολάρει και ο ίδιος παραπάνω.

Βαθμός: 5

Βασίλης Τριανταφυλλάκος: Μπήκε ο πιτσιρικάς την ώρα που η μπάλα έκαιγε. Προσπάθησε, έτρεξε, κυνήγησε, όμως δεν έκανε τελικά και κάτι το ιδιαίτερο. Τι να του πει όμως κανείς, όταν το ματς έγινε κυριολεκτικά… ροντέο μετά το 75’ και οι «κίτρινοι» θύμιζαν συνονθύλευμα.

Βαθμός: 6

Σάκης Τσιώλης: Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει ο κόουτς. Ευθύνεται ο ίδιος που μετά το 1-0 γύρισε όλη η ομάδα πίσω. Θέλησε να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπήσει στην κόντρα, όμως δεν πίεζε μετά τη σέντρα, με αποτέλεσμα μέχρι κι ο Κοντρέρας να κατεβάζει την μπάλα και να μην τον σταματάει κανένας. Κρίνεται για την επιλογή του να μη βάλει τον Καζναφέρη, έναν παίκτη αρκετά καλό στην Κρήτη, ενώ η λάθος διαχείριση του παιχνιδιού ήταν θέμα δικό του. Τέλος, θα πρέπει να βρει επιτέλους μία λύση, ώστε να μάθουμε άπαντες που παίζει ο κάθε παίκτης. Είναι παράξενο να… βαφτίζεται κάθε αγωνιστική ο καθένας χαφ ή μπακ. Το ρόστερ είναι πολύ καλό, ίσως όμως κι όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα να καίγεται κι αυτό και ο Τσιώλης. Πίστωση χρόνου δόθηκε, αλλά κι αυτή δύσκολα θα κρατήσει για πολύ.

Βαθμός: 4

To Top