ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η βδομάδα του… Σίμτσακ: “Νιώθω γεμάτος όταν υπηρετώ αυτή την ομάδα!”

Παίρνει σειρά ο Βασίλης Σίμτσακ για την δική του ανανέωση και κατά πάσα πιθανότητα εντός της βδομάδας θα ολοκληρωθεί και η δική του υπόθεση. Ο έμπειρος σέντερ σε συνέντευξή του υπογράμμισε πως θέλει να μείνει γιατί νιώθει γεμάτος όταν υπηρετεί την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η συνέντευξη του Βασίλη Σίμτσακ στην εφημερίδα “Goal”:

Ο Οκάρο Γουάιτ ήταν ο MVP του Αρη, ο Τζέρελ ΜακΝιλ ένας καταπληκτικός σκόρερ, ο Βασίλης Σίμτσακ η ψυχή της ομάδας, ο παίκτης που κάθε προπονητής θέλει στα αποδυτήρια. Το γεγονός ότι φέτος συνδύασε αυτόν τον ρόλο με εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας σταθερά καλή απόδοση σε όλη τη σεζόν (θυμίζουμε ότι στα 35 του έκανε και ρεκόρ καριέρας με τους 22 πόντους που πέτυχε στα πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ), οδηγεί κατά τα φαινόμενα τον Αρη στην απόφαση να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και την επόμενη χρονιά.

Τι κατά τη γνώμη σου πρέπει να κάνει ο Αρης στο μέλλον για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός;
«Το ιδανικό θα ήταν ο Αρης να δημιουργήσει ένα σταθερό κορμό 6-7 παικτών, τους οποίους κάθε χρόνο θα πλαισιώνουν 3-4 παίκτες ακόμη. Πιστεύω πως αυτός είναι ο δρόμος τον οποίο μελλοντικά ο Αρης θα υπηρετήσει».

Η χρονιά που έφυγε ήταν η καλύτερη της καριέρας σου;
«Αυτό μπορεί να δείχνουν τα νούμερα, όμως το περιβάλλον είναι αυτό που σου δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να βγάλεις αυτό που έχεις μέσα σου. Το κλίμα στον Αρη μεταξύ μας, στα αποδυτήρια, ήταν ιδανικό και για αυτό πιστεύω η πλειοψηφία των παικτών έδωσε το κάτι παραπάνω. Οι παίκτες εισέπρατταν εμπιστοσύνη κι αυτό το επέστρεφαν στο γήπεδο».

Το συμβόλαιό σου με τον Αρη έχει ολοκληρωθεί, σε τι φάση σε βρίσκουμε;
«Εχω κάνει μια κουβέντα με τον κόουτς. Περιμένω. Δεν κρύβω ότι θέλω να παραμείνω, νιώθω ωραία, νιώθω γεμάτος όταν υπηρετώ αυτήν την ομάδα, αυτήν τη φανέλα, θέλω να παίζω για αυτόν τον κόσμο. Αισθάνομαι τον Αρη δεύτερο σπίτι μου. Η υπόθεσή μου δεν θα γίνει σήριαλ, να είστε σίγουροι. Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από λίγα λεπτά της ώρας για να συμφωνήσω, εφόσον η ομάδα δείξει ενδιαφέρον να με κρατήσει».

Ποιες κατά τη γνώμη σου ήταν οι πιο δυνατές στιγμές της χρονιάς που έφυγε;
«Πολλές, αλλά στο μυαλό μου έρχονται τώρα δύο. Η μία ήταν η νίκη μας μέσα στη Ρωσία, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, απέναντι στην πανίσχυρη Ούνιξ. Ηταν μια νίκη που μας άλλαξε το τσιπάκι, που λένε. Η άλλη ήταν ένα περιστατικό στο τέλος. Με τη λήξη της σεζόν ο προπονητής μάς έκανε το τραπέζι και δεν έχω ξαναδεί Αμερικανούς σε ομάδα να είναι τόσο συγκινημένοι. Δεν το συναντάς συχνά αυτό».

Για τον συμπαίκτη του, Οκάρο Γουάιτ, ο Σίμτσακ λέει: «Εχει τρομερά αθλητικά προσόντα. Προσαρμόσθηκε πολύ γρήγορα. Είναι καταπληκτικό παιδί, μυαλωμένο, μετριοφρόνων και τρομερά εξελίξιμος. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση η εξέλιξή του. Ξέρω ότι το όνειρό του είναι το ΝΒΑ και του εύχομαι να τα καταφέρει».

Πώς σχολιάζεις την παραμονή του Πρίφτη στην ομάδα;
“Ισως δεν είμαι και ο πλέον αντικειμενικός. Θεωρώ τον κόουτς έναν από τους καλύτερους Ελληνες προπονητές, έναν από τους καλύτερους ανερχόμενους προπονητές ακόμη και στην Ευρώπη. Οπου έχει πάει, έχει αφήσει έργο».

Τι εντυπώσεις σου άφησε ο Νίκος Λάσκαρης τις λίγες φορές που συζήτησες μαζί του;
«Είναι ξεχωριστή περίπτωση, γιατί ξέρει μπάσκετ. Παρακολουθεί, μαθαίνει, γνωρίζει λεπτομέρειες που ίσως δεν φαντάζεσαι. Το κυριότερο όμως για την ομάδα είναι πως η παρουσία του έφερε συνέπεια και ηρεμία. Ο παίκτης δεν χρειάζεται να ασχολείται με άλλα θέματα πλην της αγωνιστικής του βελτίωσης και της επίτευξης στόχων, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

To Top