ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βεβαιότητα στην ΠΑΕ Άρης για την υπόθεση της επιτήρησης και το κοντράστ των “παλιών αμαρτιών”

Η UEFA ανακοίνωσε χθες ότι η ΠΑΕ Άρης μπαίνει σε ένα έτος επιτήρησης για την τήρηση της εξόφλησης των παλαιών χρεών, βάζοντας επιπλέον πρόστιμο 50.000 ευρώ, οι κιτρινόμαυροι, ναι μεν δεν ανησυχούν, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το κοντράστ των προβλημάτων που δημιουργούν οι “παλιές αμαρτίες”.

Όπως αναφέραμε και χθες, για μια ακόμη φορά ο Άρης βρίσκει μπροστά του τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούν οι “παλιές πληγές” και τα χρέη του παρελθόντος, με αποτέλεσμα να μπει “σε επιτήρηση για ένα χρόνο λόγω της υπόθεσης Οριόλ”.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι το πρόβλημα αφορά έναν παίκτη που:

1. Αγωνίστηκε στον Άρη συνολικά σε 10 ματς, 900 λεπτά, πριν από… δώδεκα χρόνια.

2. Κόστισε στον Άρη 1.200.000 ευρώ, ένα τεράστιο ποσό αναλογικά.

3. Έχει ήδη πάρει 1.000.000 ευρώ και ο Άρης έκανε το… λάθος να καθυστερήσει την καταβολή των τελευταίων 200.000 ευρώ.

4. Δεν δέχθηκε κανέναν διακανονισμό, αλλά τέντωσε το σχοινί μέχρι το τέλος. 

Σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδειξε κατανόηση ότι από τη στιγμή που υπήρχε η περίοδος των lockdown και του Covid-19, και προέκυψαν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες στους συλλόγους, οπότε επέβαλε επιτήρηση για ένα χρόνο στην ΠΑΕ Άρης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ Άρης οφείλει να είναι συνεπής από εδώ και πέρα στους διακανονισμούς με τους ξένους σε ότι αφορά τα παλιά χρέη που “κληρονόμησε” και πληρώνει ακόμη ο Θόδωρος Καρυπίδης και η παρούσα διοίκηση. Και φυσικά αναφερόμαστε στην καταβολή αρκετών εκατομμυρίων (όχι απλά εκατοντάδων χιλιάδων) ευρώ που αφορούν τις χρήσεις τις χρεωκοπημένης ΠΑΕ…

Στην ΠΑΕ Άρης είναι βέβαιοι ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από την στιγμή που και ο Οριόλ πληρώθηκε, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πληρώνονται κανονικά. Ο προβληματισμός είναι διάχυτος. Μέχρι πότε ο Άρης θα είναι δέσμιος των παλιών υποχρεώσεων; Μέχρι πότε θα μπαίνουν εμπόδια;

Ερωτήματα που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να απαντηθούν…

To Top