ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η βελτίωση του Άρη έχει βάση το… spacing

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο Άρης έχει βελτιώσει την εικόνα του στο γήπεδο και παρουσιάζει αρκετά καλύτερο πρόσωπο στο παρκέ. Η βασική αιτία λέγεται… spacing.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο Άρης παίζει πιο ορθολογικά πλέον γιατί σε σχέση με την εποχή Αγγέλου αυτό που έχει αλλάξει αρκετά προς το καλύτερο είναι το λεγόμενο spacing.

Σε μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων του, ειδικά στις τρεις νίκες, αλλά και χθες, οι παίκτες μέσα στο παρκέ έχουν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους. Αυτό το στοιχείο όσο εύκολο ακούγεται, άλλο τόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί.

Οι κίτρινοι έχουν καταφέρει να “ανοίξουν” το γήπεδο, να μεγαλώσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν μεγαλύτερα και περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, είτε στην περιφέρεια (και χθες τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα ή υπό καλές προϋποθέσεις), είτε στην ρακέτα (η αξιοποίηση του ΜακΓκι με τα τρία νταμπλ νταμπλ στις τρεις νίκες το αποδεικνύει, όπως η και η καλή παρουσία του Κάιζερ χθες).

Οι σωστές αποστάσεις αναγκάζουν την αντίπαλη άμυνα να μην είναι στατική, να… προβληματίζεται περισσότερο, άρα να κουράζεται περισσότερο πνευματικά και σωματικά.

Εκεί έγκειται η μεγαλύτερη βελτίωση του Άρη, αλλά φυσικά σαφώς και επιδέχεται βελτίωσης και εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια και στο εκάστοτε παιχνίδι και στο υπόλοιπο της σεζόν.

To Top