Η Βουλή με κοστουμάτους αστυνομικούς (photos)

Σε νυχτερινό κέντρο παραπέμπει η εικόνα εισόδων της Βουλής μετά την εντολή του φρουράρχου προς τους αστυνομικούς των φυλακίων να πετάξουν τη στολή και να εμφανιστούν με «ευπρεπή πολιτική ενδυμασία».

Το μπλε της ΕΛ.ΑΣ. έχει αντικατασταθεί από λινά, άσπρα κουστούμια με γαλάζιο πουκάμισο ενώ και οι ευειδείς, αμαζόνες της ελληνικής αστυνομίας που φυλάσσουν την εθνική αντιπροσωπεία έχουν αφήσει το πηλίκιο και εμφανίστηκαν με ψηλοτάκουνα και εφαρμοστά συνολάκια.

Ωστόσο, πέραν της υποκειμενικής αισθητικής, η νέα εντολή φρουράρχου φαίνεται να δημιουργεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα για τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί στο κοινοβούλιο. Αυτό γιατί ο νέος ενδυματολογικός κώδικας επιβάλλει στους περισσότερους να εμπλουτίσουν την γκαρνταρόμπα τους που συνεπάγεται μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Να σημειωθεί ότι για το προσωπικό της φρουράς του κοινοβουλίου που ευθύνεται για την ασφάλεια στο εσωτερικό της Βουλής έχει προβλεφθεί ειδικό επίδομα. Κάτι ανάλογο λοιπόν πρέπει να υπάρξει και για τους αστυνομικούς στους οποίους έχει επιβληθεί να αφήσουν την στολή και το πηλίκιο και να προσέρχονται με «ευπρεπή πολιτική ενδυμασία».

inner

inner

inner

inner

Πηγή: Protothema.gr

To Top