Η βραδιά του Κατεργιαννάκη και του Ζμπαρί κόντρα στο σερί (video)

Πολλοί στέκονται στον Νόρντιν Ζμπαρί, όταν αναφέρονται στο «διπλό» του Αρη επί του Ολυμπιακού στις 27 Ιανουαρίου 2002.

Ωστόσο και ο Φάνης Κατεργιαννάκης συνετέλεσε τα μέγιστα στην νίκη με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Το sday.gr θυμάται εκείνη την νίκη και γράφει:

“Ο ανερχόμενος τότε (αν και ήδη 27 ετών) τερματοφύλακας έκανε το παιχνίδι της ζωής του, με αμέτρητες εκπληκτικές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ο Κατεργιαννάκης δεν ήταν πρωτοεμφανιζόμενος. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, ήταν ήδη 27 ετών, βασικός στον Άρη για πέμπτη χρονιά και με έξι συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας! Του έλειπε όμως αυτό το «κάτι», ώστε να ονειρεύεται κάτι παραπάνω από αυτό. Με την απόδοσή του σ’ εκείνο το ματς, ο Θεσσαλονικέας γκολκίπερ κέρδισε ουσιαστικά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Μπορεί να μην καθιερώθηκε στον Πειραιά, αλλά συμπεριλαμβανόταν μονίμως στις προσκλήσεις της Εθνικής και κάπως έτσι έζησε… από μέσα και την κατάκτηση του Euro 2004. Κι ας μην έπαιζε ούτε στο δίτερμα!
Ο Ζμπαρί, πάλι, ο σκόρερ του νικητήριου γκολ του Άρη στο 79ο λεπτό, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα… φωτοβολίδας. Όσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας εκείνο το βράδυ ο Βελγομαροκινός επιθετικός τόσο απότομα χάθηκε. Έπαιξε στο επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ, τραυματίστηκε και δεν τον ξαναείδαμε. Μερικά χρόνια αργότερα μας απασχόλησε ξανά λόγω της… προσφυγής που είχε κερδίσει και με την οποία απείλησε τους «κίτρινους» ακόμα με αφαίρεση βαθμών αν δεν του κατέβαλαν εγκαίρως 93.000 ευρώ. Αν είναι τόσο ακριβό ένα γκολ, καλύτερα να λείπει!
Το γκολ αυτό, βέβαια, μαζί με τις αποκρούσεις του Κατεργιαννάκη, έβαλαν τέλος σε ένα εκπληκτικό αήττητο σερί του Ολυμπιακού εντός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν ως γηπεδούχοι ύστερα από 70 διαδοχικούς αγώνες (από εκείνο το 0-1 από την ΑΕΚ του Ντέμη το ’97, με τον Ατματσίδη να πιάνει τα άπιαστα). Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να καταρρίψουν το ρεκόρ της περιόδου 1971-76, όταν και πάλι είχαν κρατήσει το αήττητο στην έδρα τους για 70 σερί αγώνες!”

To Top