ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η βραδιά του Πελεκάνου και άλλες διακρίσεις για Κοέν, Σίμτσακ και Ξανθόπουλο!

Ο Τζέικ Κοέν έβαλε 8 πόντους στην τέταρτη περίοδο, η χθεσινή βραδιά όμως ανήκει στον Μιχάλη Πελεκάνο, όχι μόνο γιατί ήταν το καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα του Άρη φέτος, αλλά γιατί αυτή η εμφάνιση ήρθε παρότι ο έμπειρος φόργουορντ είχε σοβαρό τραυματισμό!

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΕΣΑΚΕ:

– Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη του Άρη πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση του. Οι 15 πόντοι αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τον 35χρονο φόργουορντ που είχε 11 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό.

– Το «φράγμα» των 100 πόντων έσπασε ο Τζέικ Κοέν με τους 12 που είχε σήμερα. Ο Ισραηλινός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή που έκανε ο Άρης στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τα τρίποντα του. Έτσι ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του με 12 πόντους όσους είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό ενώ ρεκόρ αποτελούν γι’ αυτόν τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε. Είχε από έξι στα ματς του πρώτου γύρου με το Λαύριο και την Καβάλα.

 – Μαζεύοντας τρία αμυντικά ριμπάουντ ο Βασίλης Σίμτσακ ξεπέρασε τα 500 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

– Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Οκάρο Ουάιτ που όμως με τους επτά πόντους του ξεπέρασε τους 300 και με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ του, ξεπέρασε τα 100.

 – Ούτε ο Τζέρελ ΜακΝίλ βρέθηκε σε καλή μέρα όμως ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με τις πέντε αφού τόσες είχε και στα δύο παιχνίδια με τα Τρίκαλα.

– Στην 36η θέση των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία ανέβηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Έφτασε τα 302 και προσπέρασε τον Μάικ Μπατίστ.

To Top