«Η Βραζιλία είναι έτοιμη για το Μουντιάλ»

Απεργίες, κυκλοφοριακό χάος, εγκληματικότητα, οπαδική βια, καθυστερήσεις στα έργα παράδοσης. Ο Υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας λέει παρόλα αυτά ότι η χώρα του είναι έτοιμη για το Μουντιάλ.

Τα παραπάνω είναι όλα τα προβλήματα που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη Βραζιλία.

Ωμή αλήθεια η υπερβολές; Ο Υπουργός Αθλητισμού της νοτιοαμερικάνικης χώρας, Άλντο Ρέμπελο, τοποθετήθηκε επί του θέματος, διασφαλίζοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη για τη διοργάνωση και μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν, αναφορικά με τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Ετοιμότητα

«Αν ξεκινούσε σήμερα, πιστεύω ότι θα ήμασταν έτοιμοι. Είχαμε, ήδη, μια μεγάλη υποδομή και γήπεδα τα οποία ανακαινίστηκαν η κτίστηκαν. Νομίζω πως η Βραζιλία θα έκανε το Μουντιάλ, όπως κάναμε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο ήταν μια μεγάλη προσπάθεια και η χώρα απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να το πραγματοποιήσει. Η Βραζιλία, στην πραγματικότητα, έκανε ήδη πράγματα πιο δύσκολα και σημαντικά από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Ρέμπελο σε συνέντευξή του στη GloboEsporte.

Κέρδη για τη Βραζιλία

«Πιστεύω ότι όλα ξεπεράστηκαν και θα έχουμε παραδώσει ουσιώδη έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η χώρα θα γιορτάσει αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο είναι, επίσης, μια μεγάλη ευκαιρία. Μια μελέτη του Ιδρύματος Ζετούλιο Βάργκας δείχνει ότι το Μουντιάλ θα δημιουργήσει 3,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις εντός Βραζιλίας θα αναδειχθούν. Θα καλυτερεύσει το εργατικό δυναμικό, το οποίο θα βγει πιο ειδικευμένο από τη διοργάνωση. Τα έργα κυκλοφορίας θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις στις πόλεις. Η χώρα είναι ήδη νικήτρια λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανεξαρτήτως αν κατακτήσει τον έκτο της τίτλο, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι επίσης θα συμβεί», ανέφερε ο Ρέμπελο, ο οποίος βλέπει ξένα συμφέροντα γύρω από τη σκληρή κριτική που ασκείται στη Βραζιλία…

Διεθνής κριτική

«Η Βραζιλία είναι μια χώρα που από τη φύση της… ενοχλεί. Αυτό δεν είναι νέο. Όταν ήμουν εισηγητής του δασικού κώδικα, εξαπλωνόταν το ίδιο κύμα. Όταν ερευνούσαμε τις υποθέσεις, ήταν οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές που χρηματοδοτούσαν τις διεθνείς ΜΚΟ για να κάνουν καμπάνια κόντρα στη χώρα για εμπορικά συμφέροντα. Θα πρέπει να ψάξουμε να διορθώσουμε τα μειονεκτήματα μας με την προσπάθεια να κτίσουμε αυτό το γεγονός και όχι να σχηματίζουμε εντυπώσεις με τις καμπάνιες κόντρα σε αυτό, που γίνονται εντός και εκτός χώρας. Στο εξωτερικό είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια δόση κακής θέλησης. Σημειώστε λίγη κακή θέληση, λίγη προκατάληψη και λίγη παραπληροφόρηση»

Καθυστερήσεις στα έργα

«Τα έργα στη Βραζιλία είναι υπό αυστηρή εποπτεία. Πάρτε για παράδειγμα, το θέμα με το Μαρακανά, όπου υπήρχαν 11 ελεγκτήρια όργανα, από τα οποία το καθένα απαιτούσε κάτι. Τα έργα στη Βραζιλία υπακούουν σε έναν σχεδιασμό, ο οποίος πραγματοποιείται από τον εκτελεστικό και τους μηχανικούς του και ένα άλλο από τα ελεγκτήρια όργανα, τα οποία σταματούν ένα έργο συνεχώς. Όλα αυτά επηρεάζουν το χρονοδιάγραμμα και καθυστερούν. Επίσης, πολλά από αυτά κοστίζουν πιο ακριβά από το προμελετημένο, λόγω αυτών των καθυστερήσεων”.

Ξένη και εγχώρια οπαδική βια

«Συνεργαζόμαστε με οργανισμούς από όλο τον κόσμο και την Ιnterpol, ώστε να αποτρέψουμε αυτούς τους οπαδούς να έρθουν στη Βραζιλία και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όλες οι χώρες πραγματοποιούν προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας. Όταν βλέπεις έναν τελικό κυπέλλου στην Ιταλία με ένα γήπεδο να φλέγεται είναι γιατί το θέλουν οι αρχές; Όχι. Σίγουρα, προσπαθούν να το αποτρέψουν. Όσον άφορα τους θανάτους στην Αργεντινή, προσπαθούν να τους αποτρέψουν, άλλα δεν τα καταφέρνουν πάντα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να διπλασιάσουμε τα μέτρα καταπολέμησης, συγκράτησης, και κυρίως, να υπάρχει τιμωρία. Η φυλάκιση ενός βίαιου οπαδού, όπως εκείνου που πέταξε τη λεκάνη τουαλέτας στο Περναμπούκο ή εκείνων που συμμετείχαν στον καβγά στη Σάντα Καταρίνα, στο ματς Ατλέτικο Παραναένσε-Βάσκο, ίσως αποτελέσουν παράδειγμα αναστολής για τους υπόλοιπους».

πηγή: sportfm.gr

To Top