Η βραζιλιάνικη ΠΟ “δωροδοκεί” σύλλογο που δικαιώθηκε στα πολιτικά δικαστήρια!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας επιχειρεί να λύσει… αναίμακτα το ζήτημα της τελευταίας ομάδας που θα υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία και επιχειρεί να “δωροδοκήσει” την Πορτουγκέζα ώστε να σταματήσει τη δικαστική διαμάχη για να γλιτώσει την πτώση.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ομάδα του Σάο Πάουλο, η CBF προσέφερε το ποσό των 1.500.000 ευρώ ώστε να παραχωρήσει τη θέση της στη Φλουμινένσε, η οποία είχε υποβιβαστεί με αθλητικά κριτήρια.

Η Πορτουγκέζα τερμάτισε στην 12η θέση του Brasileirao το 2013, αλλά της αφαιρέθηκαν 4 βαθμοί για τη χρησιμοποίηση παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής την τελευταία αγωνιστική.

Με αυτήν την απόφαση, ο σύλλογος υποχωρούσε στην 17η θέση, στην τελευταία που οδηγεί στη Série B, με συνέπεια να γλιτώσει η “Φλου”.

Ένα δικαστήριο του Σάο Πάουλο, όμως, διέταξε την ομοσπονδία να ακυρώσει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της, με συνέπεια να ξεσπάσει δικαστική κόντρα.

Το “ESPB Brasil” διαθέτει στην κατοχή του έγγραφο με την οποίο αποκαλύπτεται η πρόσφορά της CBF να “κλείσει” το θέμα προσφέροντας ένα σημαντικό για τα δεδομένα της χώρας ποσό στην ομάδα του Ρίο ντε Ζανέιρο, ώστε να μην διεκδικήσει δια της νομικής οδού την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Η Πορτουγκέζα έχει ενημερώσει ήδη τους εισαγγελείς για την εξέλιξη.

Πηγή: contra.gr

To Top