Η Γαλλία πιθανή αντίπαλος της Ελλάδας

Η FIFA ανακοίνωσε την κατάταξη των χωρών για τον Σεπτέμβρη με την Ελλάδα από την 11η θέση να πέφτει στην 12η, ενώ η Γαλλία έπεσε 8 θέσεις και πλέον είναι πιθανή αντίπαλος στα μπαράζ.

Η Ελλάδα έπεσε από την 11η θέση στην 12η στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Αυτό που “καίει” είναι οι πιθανοί αντίπαλοί μας στα μπαράζ σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου της για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά στην 2η.

Σε σχέση με την κατάταξη του Σεπτεμβρίου, αυτό που αλλάζει σε αυτή του Αυγούστου είναι ότι η Σουηδία από το group των ανίσχυρων πήγε στους ισχυρούς, έτσι πλέον οι Γάλλοι είναι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο μπαράζ.

Όλα αυτά βέβαια αν αυτές οι 8 χώρες τελικά τερματίσουν στην 2η θέση (και η Βουλγαρία που είναι η χειρότερη 2η και βγαίνει νοκ-άουτ), αλλά φυσικά και αν υπάρχουν αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη.

Τον Σεπτέμβρη η Γαλλία έπεσε 8 θέσεις και η Σουηδία ανέβηκε 2, έτσι είχαμε το προσπέρασμα, άρα πολλά μπορούν να αλλάξουν μετά την νέα κατάταξη που θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου (μετά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών), ενώ η κλήρωση για τα μπαράζ θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου.

Τα groups δυναμικότητας για τα μπαράζ με τα σημερινά δεδομένα…

Ισχυροί: Κροατία (10), Πορτογαλία (11), Ελλάδα (12) και Σουηδία (22)

Ανίσχυροι: Γαλλία (25), Ουκρανία (26), Ουγγαρία (30) και Ισλανδία (53)

πηγή: sport24.gr

To Top