Η γενναιοδωρία της Σάκκαρη θέμα στη WTA

Θέμα στην ιστοσελίδα της WTA έγινε η απόφαση της Μαρίας Σάκκαρη να μοιραστεί τα χρήματα της Ολυμπιακής της προετοιμασίας με τους συναθλητές της.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

22χρονη κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αποφάσισε να μοιραστεί τα 25.060 ευρώ που της πρόσφερε η ομοσπονδία με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Το Νο.42 της παγκόσμιας κατάταξης εξήγησε για την κίνησή της αυτή από τη Μαδρίτη όπου θα λάβει μέρος στο χωμάτινο τουρνουά: «Κάθε αθλητής στη χώρα μου, παίρνει ένα ποσό για την προετοιμασία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ, ο Στέφανος και η Βαλεντίνη, βρισκόμαστε στην Ολυμπιακή προετοιμασία. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο και μου είπε πως έχει 25.060 ευρώ για μένα. Του είπα πως πρέπει να τα μοιράσουμε, γιατί η Βαλεντίνη χρειάζεται τα χρήματα περισσότερο από εμένα και φυσικά ο Στέφανος τα αξίζει το ίδιο με μένα. Προσπαθεί και δουλεύει πολύ σκληρά».

«Όλοι δουλεύουμε το ίδιο σκληρά και θεωρώ πως όλοι αξίζουμε τα χρήματα. Του πρότεινα να τα μοιράσουμε, επειδή αυτό ήταν σωστό να γίνει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό και ελπίζω να τα καταφέρω».

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Η πορεία του 19χρονου Έλληνα τενίστα στο Barcelona Open όπου έφτασε μέχρι τον τελικό απέναντι στον Ράφα Ναδάλ έκανε αίσθηση στο χώρο του τένις.

«Είναι εξαιρετικό παιδί» σημείωσε η Σάκκαρη: «Παίζει τόσο καλά που είναι αστείο να μην τα καταφέρει. Είναι καιρός να τον δούμε να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια».

To Top