Η γη της επαγγελίας και οι κινήσεις του Άρη

Καλό υπόλοιπο ημέρας όπου και αν είστε, ό,τι και αν κάνετε… Μέσα από το νεοσύστατο PRESSARIS.gr θα καταγράφω σε συχνή βάση τις απόψεις μου για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δίνοντας έμφαση στα θέματα του Άρη.

Βρισκόμαστε στην έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος… Υπάρχει μία παγκόσμια πρωτοτυπία στον αριθμό των ομάδων που διεκδικούν την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Οχτώ ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις στη γη της επαγγελίας, στη γη των πλουσιοπάροχων (για πόσο ακόμα άραγε;) τηλεοπτικών συμβολαίων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής στενότητας οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη κινήθηκαν προς την σωστή κατεύθυνση προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα μειώνοντας παράλληλα το μπάτζετ.

Αποκτήθηκαν ο Μανώλης Παπαστεριανός, αμυντικό χαφ με δημιουργικές ικανότητες, που σκοράρει σπάνια αλλά τα τέρματα που σημειώνει είναι θεαματικά. Αν καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο απόδοσης που είχε πριν από μία διετία, θα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για το κέντρο της ομάδας. Η πορεία του τα δύο τελευταία χρόνια είναι πτωτική.

Ο Καρίμ Σολτάνι, παίκτης με εξαιρετικά φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Εμφανές το πρόβλημα του όμως, με βάση τα όσα είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στον Ηρακλή, στο να ελέγξει τα νεύρα του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Φράνσις Ντίκο, διεθνής Γκανέζος κεντρικός αμυντικός με κοινοτικό διαβατήριο, που δίνει ύψος και εμπειρία στο κέντρο της άμυνας. Ερωτηματικό το αν θα μπορέσει να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με σωστές πάσες και προωθήσεις όποτε είναι απαραίτητο.

Ο Κώστας Καπετάνος, που χρωστάει την αναγέννηση της καριέρας του στον σημερινό προπονητή του Άρη. Αριστερό και κεντρικό χαφ με καλή τεχνική κατάρτιση, καλή κάθετη πάσα και εξοικειωμένος με τον τρόπο δουλειάς του κυρίου Τσιώλη. Μπορεί να βοηθήσει εφόσον δε λυγίσει από το βάρος της ευθύνης που δημιουργεί η θέση στην οποία αγωνίζεται.

Ο Βικτοράς Γιάκομπ, ένας σέντερ φορ περιοχής, δυνατός, ψηλός, με πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.

Ο Ρουμάνος αποκτήθηκε στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, κάτι που μαρτυρά ότι δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή των ανθρώπων του Άρη. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας τη φετινή αγωνιστική περίοδο βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση, κατά την άποψή μου.

Θετικές κινήσεις ήταν η επιστροφή του Νάτσο Γκαρσία, όπως και η απόκτηση των νεαρών Κανούλα, Τριανταφυλλάκου, Κοτσώνη, Τσουκάνη. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών Γιαννίτση, Γιαννιώτα, Αγγελούδη, Τοπούζη και Διούδη από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ανδρών, που συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι το επόμενο… ραντεβού μας, να είστε όλοι καλά και να μην σταματάτε να ονειρεύεστε και να δημιουργείτε.

To Top