Η Γιουβέντους αποφάσισε πως για την τιμωρία της φταίει το… transfermarkt!

Ο εισαγγελέας πρότεινε την τιμωρία της Γιουβέντους και της Νάπολι μεταξύ άλλων για το σκάνδαλο «plusvalenze» με τους ανθρώπους της Γηραιάς Κυρίας στην απολογία τους να επικαλούνται το «transfermarkt».

Μπλεξίματα με τις αρχές έχει για ακόμη μια φορά η Γιουβέντους, ενώ στο εδώλιο κάθονται και οι Νάπολι, Σαμπντόρια, Έμπολι και Τζένοα μεταξύ άλλων. Οι ιταλικές ομάδες κατηγορούνται πως έβαζαν «καπέλα» σε μεταγραφές και πωλήσεις, εμφανίζοντας παραποιημένους ισολογισμούς.

Κάπως έτσι, το σκάνδαλο με την ονομασία «plusvalenze» είναι στο προσκήνιο στη χώρα, με τον εισαγγελέα να έχει προτείνει την τιμωρία των ομάδων τόσο με πρόστιμο, όσο και με αποκλεισμό (ή φυλάκισης με αναστολή) ορισμένων μελών της διοίκησης.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι άνθρωποι που εκπροσώπησαν τη Γιουβέντους στο δικαστήριο, προσπάθησαν μέσω της απολογίας τους να γλιτώσουν ή να… ελαφρύνουν την ποινή. Χρησιμοποίησαν διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες, ενώ φρόντισαν να πετάξουν αλλού το μπαλάκι για να δείξουν πως η εισαγγελία έχει βγάλει λάθος συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, οι νομικοί της Γιουβέντους ανέφεραν ούτε λίγο ούτε πολύ πως για την τιμωρία της ομάδας φταίει το «transfermarkt». Η εν λόγω ιστοσελίδα θεωρούν οι «μπιανκονέρι» πως έπαιξε ρόλο στο σκεπτικό των δικαστών, αφού αναφέρουν πως τα δεδομένα του σάιτ είναι λανθασμένα και δεν μπορεί μια ιστοσελίδα να καθορίσει την τιμή και την αξία ενός ποδοσφαιριστή.

To Top