Η Γιουβέντους μαζεύει τη διαφορά: Νίκη με Μπολόνια και στο -7 με ματς λιγότερο (videos)

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Μπολόνια στο Τορίνο και μείωσε από την Μίλαν στους 7 βαθμούς, έχοντας παιχνίδι λιγότερο.

Μόνο τέτοιες αγωνιστικές θέλουν να έχουν οι Bianconeri, που είδαν Μίλαν και Ιντερ να χάνουν βαθμούς ενώ οι ίδιοι πήραν τρεις. Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες και πλέον βρίσκεται στο -7 από την κορυφή ενώ χρωστάει τον αγώνα με την Νάπολι. Με αυτογκόλ και γκολ του ΜακΚένι η Γιούβε λύγισε μια Μπολόνια που έφτασε κοντά στο να κάνει τη ζημιά στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Μια χαρά ξεκίνησε το ματς για την Γιουβέντους, η οποία άνοιξε το σκορ στο 15’ με μεγάλη δόση τύχης. Ο Αρτούρ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα θα πήγαινε καθαρά άουτ, όμως κόντραρε σε αμυνόμενο και ξεγέλασε τον Σκορούπσκι (1-0). Η Μπολόνια είχε ενέργεια και διάθεση να βγει μπροστά, κάτι που κράταγε υψηλό τον ρυθμό στο ματς, όμως η Γηραιά Κυρία ήταν εκείνη που είχε τις φάσεις. Οι δύο από αυτές ήταν με τον Μπερναρντέσκι, ο οποίος πρώτα έκανε απογοητευτό σκάψιμο σε τετ-α-τετ από πλάγια και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Σκορούπσκι έπειτα από επέμβαση του Πολωνού σε σουτ του Ρονάλντο. Η τελευταία ήρθε στο 32’ με τον Κουαδράδο, με τον Κολομβιανό να τελειώνει ο ίδιος τη φάση στην κόντρα με σουτ πολύ ψηλά από εξαιρετική θέση.

Στο δεύτερο μέρος η Μπολόνια είχε τρεις καλές ευκαιρίες, όμως δεν έμελλε να ισοφαρίσει. Στο 48’ η… αυτο-κεφαλιά του Κουαδράδο από κοντά βρήκε εκπληκτικά τα αντανακλαστικά του Σέζνι, ο οποίος ένα λεπτό μετά σταμάτησε τον Μπάροου, ενώ ο Πολωνός στο 56’ έβγαλε το curler του Ορσολίνι, πριν έχει καλή στιγμή και ο Σανσόνε από πλάγια αριστερά. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να φαίνονται επιθετικά μετά το 60’ και αφού ο Σκορούπσκι έβαλε στοπ στον Κουαδράδο, ο Μοράτα – μόλις είχε μπει – πλάσαρε αλλά ο Πολωνός keeper απέκρουσε σε κόρνερ. Αυτό το εκτέλεσε ο Κουαδράδο και ο ΜακΚένι με κεφαλιά σφράγισε τη νίκη για τους Τορινέζους (2-0). Στο φινάλε η Γιούβε είχε τον πλήρη έλεγχο, ο Αμερικανός, ο Κριστιάνο και ο Ραμπιό είχαν καλές στιγμές και ο Ντε Λιχτ πραγματοποίησε την επιστροφή του.

To Top