Η Γιουνάιτεντ αρνείται να αυξήσει την προσφορά για τον Μάουντ κι επικεντρώνεται στον Καϊσέδο των 80 εκατ.

Να κινηθεί για άλλον παίκτη μετά την απόρριψη και της τρίτης πρότασης για τον Μάουντ, αξίας 55 εκατομμυρίων λιρών (64 εκατ. ευρώ), αποφάσισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Τσέλσι επιμένει στα 65 εκατομμύρια λίρες (75 εκατ. ευρώ), τιμή που η Γιουνάιτεντ θεωρεί μη ρεαλιστική, δεδομένου ότι ο 24χρονος παίκτης έχει μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο.

Με τις διαπραγματεύσεις να έχουν τραβήξει μερικές εβδομάδες αφού ο Μάουντ ξεκαθάρισε την επιθυμία του να αποχωρήσει απ’το «Στάμφορντ Μπριτζ» με προορισμό το «Ολντ Τράφορντ», η Γιουνάιτεντ θέλει τώρα να στραφεί σε άλλες λύσεις.

Εκτός από την προετοιμασία της προσφοράς για τον Καϊσέδο, θα εντείνει επίσης τις προσπάθειες για την απόκτηση ενός νέου σέντερ φορ, με τον Ράσμους Χόιλουντ της Αταλάντα και τον Κόλο Μουάνι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να είναι οι πρωταρχικές επιλογές που εξετάζονται. Ο επιθετικός του Άγιαξ, Μοχάμεντ Κούντους, είναι άλλος ένας που θα μπορούσε να τεθεί υπό εξέταση.

Η Μπράιτον πιστεύεται ότι αποτιμά τον Καϊσέδο σε περίπου 80 εκατομμύρια λίρες (93 εκατ. ευρώ) – σημαντικά περισσότερα από τα 58 εκατομμύρια λίρες συν 7 εκατ.προσαυξήσεις που ζητά η Τσέλσι για τον Μάουντ – αλλά η Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να λάβει υπόψη της τη νεότερη ηλικία του Εκουαδοριανού (21 ετών) και τη ριζικά διαφορετική κατάσταση του συμβολαίου του. Ουσιαστικά δεσμεύεται με την Μπράιτον μέχρι το 2028, αφού συμφώνησε για νέο τετραετές συμβόλαιο, με επιπλέον οψιόν ενός έτους που κατέχει ο σύλλογος, τον Μάρτιο. Τον Καϊσέδο διεκδικεί επίσης η Τσέλσι και έχει θαυμαστές στην Άρσεναλ, αλλά η Γιουνάιτεντ έχει μακροχρόνιο ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Στο Ολντ Τράφορντ υπάρχει συμπάθεια για τον Μάουντ, με τον οποίο έχουν συμφωνηθεί προσωπικοί όροι και τον οποίο θαυμάζει πολύ ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ. Η προσφορά των 55 εκατομμυρίων λιρών θα μείνει στο τραπέζι και θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα περιθώριο συμβιβασμού με την Τσέλσι, αν ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου είναι πρόθυμος να ξεκινήσει συζητήσεις για το κλείσιμο μιας συμφωνίας περίπου σε αυτό το ποσό.

To Top