Η δέσμευση του Σκόρδα για την ΑΜΚ και ο… επενδυτής που δεν εμφανίστηκε

Κυρίαρχο θέμα στη γενική συνέλευση ήταν φυσικά (και) αυτό της μομφής που κατέθεσε ο Αναστάσης Αβάνογλου (μαζί με τον Γιάννη Ψηφίδη) κατά του Λάμπρου Σκόρδα.

Το σκεπτικό τους; Δεν μπορεί να είναι προσωρινή διοίκηση αυτή του Σκόρδα, ζητώντας να οριστεί νέα διοίκηση, μια και όπως τόνισε ο Αβάνογλου «είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίσει ο Σκόρδας, που με τις ενέργειές του έχει βλάψει τον Άρη», ζητώντας να οριστεί νέα διοίκηση!

Η πρόταση μομφής σημείωνε πως «αυτοί που θα αναλάβουν πρέπει να μην έχουν βλάψει τον Άρη την περίοδο 2004-2012, να έχουν γνώσεις και πείρα σε μεγάλες επιχειρήσεις, να μην είναι ανεπάγγελτοι ή επαγγελματίες Αρειανοί, να πιστεύουν στην προσπάθεια εξυγίανσης του Αρη μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο, να πιστεύουν στην ανάγκη παρουσίας ενός επενδυτή».

Ο Σκόρδας απάντησε με μια σειρά επιχειρημάτων ότι δεν μπορεί να σταθεί η πρόταση μομφής. Tελικά μετά από περίπου 7ωρη διαδικασία, αποσύρθηκε από τον Αβάνογλου η μομφή και ο σύλλογος θα πάει κανονικά σε εκλογές το Σάββατο.

Σε ότι αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο Λάμπρος Σκόρδας παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η διαδικασία της ΑΜΚ είχε ελλείψεις, υπογραμμίζοντας ότι: «Θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να είναι απόλυτα νομότυπη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Είχαμε επαφή με το υπουργείο Εμπορίου, ώστε να κλείσει τυπικά και το θέμα αυτό».

Μια δέσμευση για την ΑΜΚ που ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το θεωρητικό ενδιαφέρον ενός επενδυτή. Από κει και πέρα, ο Αναστάσης Αβάνογλου έβαλε ψηλά τον πήχη σε ότι αφορά την “επόμενη μέρα”, αλλά τελικά δεν εμφάνισε κάποιο δυνατό χαρτί παρά μόνο αόριστους ισχυρισμούς που προκάλεσαν τις αντιδράσεις των μελών. «Ποτέ δεν είπα σε μέσο ενημέρωσης ότι έχω επενδυτή ή μιλάω με επενδυτή. Πρέπει τώρα να σας πω, όμως, ότι επενδυτής υπάρχει και είναι επενδυτής βουνό! Το ξέρω μόνο εγώ και δεν πρέπει να διαρρεύσει για να μην αποχωρήσει. Δεν μπορώ και δεν πρέπει να σας πω το όνομα. Αλλά για να έρθει πρέπει να γίνει πρώτα σωστά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να αποχωρήσει η σημερινή προσωρινή διοίκηση, να παραιτηθεί και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Μόνο όταν είναι όλα έτοιμα θα εμφανιστεί».

Ο επενδυτής δεν…εμφανίστηκε την Δευτέρα, μόλις τελείωσε ο Αβάνογλου την ομιλία του ακούστηκαν ελάχιστα χειροκροτήματα, αλλά περισσότεροι ψίθυροι αμφισβήτησης, αλλά και αρκετές ειρωνείες.

To Top