Η δεύτερη θητεία του Ασημακόπουλου και οι λόγοι της απόφασης του Πρίφτη

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος ολοκλήρωσε και τη δεύτερη θητεία του στον Άρη και αποχωρεί καθαρά για αγωνιστικούς λόγους, γιατί ο Δημήτρης Πρίφτης θεωρεί πως μπορεί να βρει παίκτη που θα προσφέρει τα ίδια με τον 38χρονο φόργουορντ και (ίσως) με λιγότερα χρήματα.

Ο Ασημακόπουλος έπαιξε δύο χρόνια στον Άρη στη δεύτερη θητεία του. Έκανε εξαιρετική χρονιά πρόπερσι, αλλά ήταν πολύ μέτρια η περσινή του πορεία στην ομάδα και αυτό ίσως έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση του Πρίφτη να μην τον υπολογίζει.

Η πρώτη του χρονιά στη δεύτερη θητεία του στον Άρη (2012-13) ήταν ίσως η καλύτερη της καριέρας του στην Α1 με 8,6 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, έχοντας 73,4% στις βολές, 40% στα δίποντα και 46% στα τρίποντα, αγωνιζόμενος 25 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε σε 27 αγώνες πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια και πλέι οφ) και είχε 4,8 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο με 57,1% στις βολές, 46,2% στα δίποντα και 21,1% στα τρίποντα, αγωνιζόμενος σχεδόν 20 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

 

To Top