Η διαγραφή Πολατιάν λόγω… Σαρρή και μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Ο Λάζαρος Πολατιάν τον Σεπτέμβριο του 2012 τέθηκε εκτός επιτροπής ορισμού διαιτητών από την ΕΠΣ Πέλλας.

Η διαγραφή του πρώην διαιτητή και εκτός απροόπτου νέου τιμ μάνατζερ του Άρη, έγινε εξαιτίας της στήριξης του στον Γιώργο Σαρρή, στις εκλογές της ΕΠΟ, και όχι στον Βασίλη Γκαγκάτση που ήταν και η… προτίμηση της ΕΠΣ Πέλλας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Πολατιάν σε σάιτ της Πέλλας.

Ερ. Λάζαρε ήσουν ο μακροβιότερος διαιτητής του νομού στην Α’ εθνική. Μεγάλη εμπειρία για έναν διαιτητή έτσι δεν είναι;

Απ. Σίγουρα τα 4 χρόνια στην σούπερ λίγκα  είναι αρκετά, για  έναν επαρχιώτη διαιτητή. Οι επαρχιώτες διαιτητές αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στην σουπερ λίγκα, έχω πολλές εμπειρίες από την διαιτησία και θέλω να την μεταδώσω στα πολλά νέα παιδία του νομού μας αυτήν  την νέα φιλοσοφία για την διαιτησία, μια που ο διαιτητής πλέον έχει αλλάξει νοοτροπία , και πρέπει να είναι περισσότερο αθλητής. Μέσα από σεμινάρια και πρακτικές προσπαθούμε να δώσουμε το κλίμα των μεγαλυτέρων κατηγοριών, ώστε όταν ανέβουν  κατηγορία να είναι προετοιμασμένοι . Σε αντίθεση με μένα που προετοιμαζόμουν, μετά που μπήκα σε πίνακες μια που δυστυχώς δεν υπήρχε η ανάλογη στήριξη από το νομό μας.

Ερ. Οι πίνακες μεγάλη υπόθεση που χωρά συζήτηση, ο νομός έχει κενό με τον Τομίδη να είναι μόνιμος στην Γ’ εθνική, τον Σελεμίδη να παίζει ματς Γ’ εθνική και από εκεί και πέρα το χάος;

Απ. Αυτό θεωρώ ότι δεν είχε γίνει σωστή δουλειά από την προηγούμενη επιτροπή. Χωρίς να θέλω να μπω σε ξένα χωράφια νομίζω ότι δεν έγινε η κατάλληλη δουλειά που θα έπρεπε  να είχε γίνει γιατί όταν είχαν  ένα διαιτητή στην σούπερ λίγκα αυτό έπρεπε να λειτουργεί σαν  να είναι κράχτης για τους υπόλοιπους.
Δυστυχώς στο νομό μας, όταν έπαιζα εγώ στην σουπερ λίγκα, δεν με έδωσαν την ανάλογη σημασία και δεν λειτούργησε αυτό σαν πρότυπο από τους υπεύθυνους της διαιτησίας του νομού για διάδοχη κατάσταση. Και ο Σελεμίδη και ο Τομίδης  είναι αξιόλογοι διαιτητές και χαρακτήρες , άλλα δυστυχώς δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν όπως θα έπρεπε, ο Σελεμίδης είχε προβλήματα με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣΝ Πέλλας και αυτό ήταν τροχοπέδη, ενώ ο Τομίδης ήταν άτυχος μια που το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν να ανέβει στην Β’ εθνική τον έπιασε για λίγες μέρες το όριο ηλικίας που έπεσε κατά ένα χρόνο , με αποτέλεσμα να έχει την ατυχία να μην ανέβει στην Β’, παρότι το άξιζε. Φέτος η χρονιά μας ήταν πολύ φτωχή από αξιολογήσεις με μοναδικό τον ομάδα και τον Σϊπκα στην Β’ ως βοηθό και 4 παιδία στην Γ’ ως βοηθοί, φέτος θα τρέξουν 5 παιδιά νέα για Δ’ εθνική , υπάρχουν και άλλα 4-5 που έπαιζαν στην Δ’ εθνική. Ευελπιστώ του χρόνου 4 με 5 διαιτητές μας να είναι διαιτητές αξιολογημένοι στην Γ’. Δυστυχώς για τον Τομίδη καθαρά για λόγους ηλικίας είναι πολύ δύσκολο να προήχθη αν και το αξίζει. Θεωρώ ότι θα έχουμε πολλούς του χρόνου στην Γ’ ως διαιτητή και τον Σίπκα σαν βοηθό στην Σουπερ λίγκα και αυτό να λειτουργήσει σαν πρότυπο για τους άλλους. Περιμένω σε λίγα χρόνια να λειτουργούμε σαν πυραμίδα και να υπάρχει συνέχεια στην διαιτησία του νομού μας.

Ερ. Πολλές σχολές έγιναν μέσα σε έναν χρόνο, συνολικά 3. Φέτος βγήκαν  περισσότεροι διαιτητές από ότι βγήκαν τα προηγούμενα χρόνια, τι γίνεται με το θέμα αυτό;
Απ. Εμείς που αναλάβαμε σαν ένωση βρήκαμε σχολή με 15 μέλη που ήταν σε εξέλιξη και έδωσαν εξετάσεις πετυχαίνοντας όλοι (100% επιτυχία). Με το που τελείωσε, δώσαμε νέα σχολή βγάζοντας 36 διαιτητές που αγωνίστηκαν 35 συνολικά από 51 που βγήκαν από τις 2 σχολές. Τα δουλέψαμε αυτά τα παιδία  ενώ έχουμε και 3η σχολή που 29-6 βγαίνουν και άλλοι  22 διαιτητές . Η φιλοσοφία μάς είναι να βγάλουμε πολλά νέα παιδιά , αν πάρουμε έναν 20χρόνο και του μάθουμε την διαιτησία όπως πρέπει, τότε θα έχουμε διαιτητή για 20 χρόνια. Αν πάρουμε έναν 40 χρόνο, μιλάμε για διαιτητή λίγων ετών οπότε συνεχώς θα έχουμε έλλειψη και όχι προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των διαιτητών μας με αξιολογήσεις οπότε τζάμπα ο κόπος.  Φυσικά υπάρχουν και ματς για 40χρόνους όμως τα νιάτα είναι το μέλλον της διαιτησίας. Ο μεγάλος αυτό που ξέρει το ξέρει όμως πρέπει να δουλέψουμε με νέα παιδία. Αυτήν την φιλοσοφία έχουν fifa ,ΕΠΟ, ώστε να έχουν χρόνια καριέρας. Αυτοί την στιγμή έχουμε πολλά αξιόλογα παιδία με όρεξη και μεράκι. Έχουμε διαιτητή Δ’ εθνικής 19 χρόνων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. που είναι νέα παιδιά και αθλητές..

Ερ. Πολλές γυναίκες στο σύνδεσμο μας τον τελευταίο χρόνο. Χρονιά τάση εποχής οι γυναίκες στην διαιτησία;
Απ. Τάση εποχής με τις γυναίκες γενικώς να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο. Στο νομό έχουμε πολλές αξιόλογες γυναίκες που έχουν την δυνατότητα βάση κανονισμών για γρήγορη εξέλιξη. Έχουμε πολύ καλές γυναίκες διαιτητές με την Ευφραιμίδου να ανακηρύσσεται στην καθιερωμένη ψηφοφορία σας η καλύτερη βοηθός του νομού μας για φέτος.
Η εξέλιξη των βοηθών γίνεται γρήγορα. Αν μια γυναίκα πάει στην Γ’ εθνική τότε γίνεται και διεθνής  ΦΙΦΑ με δυνατότητα να σφυρίξει διεθνή γυναικεία παιχνίδια με μεγάλη εξέλιξη.
Στο νομό μας έχουμε βγάλει πολλά κορίτσια στις 2 τελευταίες σχολές  και αποδεικνύεται ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άντρες σε γνώσεις στην διαιτησία.

Ερ. Φέτος είδαμε ότι πολλοί διαιτητές κόπηκαν και είχαμε πολλά  παράπονα του  πρόεδρου του Συνδέσμου για κόψιμο πολλών ρέφερι;
Απ. Αυτό είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας. Όπως η προηγούμενη επιτροπή διαιτησίας είχε την δικιά της φιλοσοφία και στηριζόταν σε κάποια άτομα, έτσι και εμείς έχουμε την δική μας φιλοσοφία. Όταν αλλάζει η επιτροπή λογικό είναι να αλλάξει και η φιλοσοφία. Άλλαξε η ένωση , άλλαξε όλη η φιλοσοφία των πρωταθλημάτων, άλλα πρωταθλήματα είχαμε πριν , άλλα τώρα . Εμείς δεν έχουμε με κανέναν κάποιο πρόβλημα, δεν κρατάμε κακίες, απλά έχουμε μια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Όσοι είναι με την φιλοσοφία μας  και παίζουν σύμφωνα μα αυτά που θέλουμε για το καλό του ποδοσφαίρου  κατά την άποψη μας, έχουν θέση και στα παιχνίδια. Όσοι δεν έχουν κοινή φιλοσοφία με εμάς, δεν έχουν θέση και στα μεγάλα  ματς οπότε ή πέφτουν κατηγορίες ή δεν παίζουν καθόλου. Εμείς θέλουμε να παίζουν αξιόλογοι διαιτητές στην Α’1. Αν κάποιοι από τους πιο παλιούς δεν μπορεί να σφυρίξει Α’1, δύσκολα τον χρησιμοποιούμε και στις μικρότερες κατηγορίες που εκεί δίνουμε την ευκαιρία σε νέους διαιτητές.. Πέρσι στην Β’ έβαζα συνέχεια μικρούς διαιτητές, ξεκινούσα κάθε Κυριακή πρωί και έβλεπα 4 ματς για να τους δω.
Προτιμώ να δω έναν νέο διαιτητή δημιουργώντας μέλλον , παρά να βάλω μεγαλύτερους σε ηλικία διαιτητές να παίζουν σε αυτές τις κατηγορίες.
Φυσικά υπάρχουν και αξιόλογοι παλιοί διαιτητές που σφυρίζουν στην Α’1 όπως ο Μιχαηλίδης, ο Ροδοβίτης, ο Παπαντωνίου κ.α
Ένας αρχή-διαιτητής δεν μπορεί από μόνος του να προχωρήσει, θέλει και κόσμο δίπλα του. Ο αρχή-διαιτητής δίνει απλά το στίγμα. Στην επιτροπή έχουμε τον Μελετλίδη , τον Σιπάκη  και οι 3 έχουμε κοινή φιλοσοφία και την μεταφέρουμε σε όλους. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ένα πάντρεμα νέων και παλιών διαιτητών για το καλό του ποδοσφαίρου του νομού μας.

Ερ. Οι σχέσεις δεν είναι καλές και πάλι μεταξύ επιτροπής , ένωσης καλύτερα με Σύνδεσμο διαιτητών Πέλλας γιατί;
Απ. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις με τον Σύνδεσμο, την διοίκηση του είναι κάκιστες, δεν θα αναλύσω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, εγώ κοιτάζω να κάνω την δουλειά μου, να παράγω να αξιολογώ και να ορίζω διαιτητές, η δουλειά μου είναι αυτή. Η δουλειά του συνδέσμου πλέων είναι απλά συνδικαλιστική, είναι ένα εκλεγμένο όργανο χωρίς πλέον ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Ερ. Αυτό γίνεται παντού η εδώ μόνο ;
Απ. Παντού , αυτό ξεκίνησε πριν χρόνια  από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Η πρώτη επιτροπή διαιτησίας από την ΕΠΟ έγινε το 92-93. οι παράγοντες της ομοσπονδίας βλέποντας ότι η διαιτησία τους φέρνει εξουσία άρχισαν σιγά  σιγά να κόβουν αρμοδιότητες από τους συνδέσμους διαιτητών. Τα τελευταία χρόνια , οι σύνδεσμοι είχαν μόνο την εκπαίδευση των διαιτητών και την δημιουργία σχολών για νέους διαιτητές.. Με την δημιουργία τις διεύθυνσης ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ όμως,  καταργήθηκε και αυτό.

Ερ. Πως καταργήθηκε , κάποιοι λένε ότι υπάρχει ένας νόμος που κατοχυρώνει τις σχολές στον σύνδεσμο;
Απ. Δυστυχώς όμως το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο με αποτέλεσμα  η ΕΠΟ να είναι αυτοδιοίκητη και αυτό το ξέρουμε όλοι και το ακούμε καθημερινά. Δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση ούτε το κράτος σε θέματα του ποδοσφαίρου . Εμείς δίνουμε λόγω στην διεύθυνση ανάπτυξης διαιτησίας για τους διαιτητές που βγάζουμε στον κύριο Βασάρα. Εκεί δίνω λόγω, εκεί παράγοντες οι διαιτητές. Ο σύνδεσμος πλέων δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο στο θέμα αυτό. Όλοι οι παλιοί διαιτητές όπως είμαι και εγώ, είμαστε στο σύνδεσμο και αυτό είναι απλά το συνδικαλιστικό μας όργανο χωρίς όμως πολλές αρμοδιότητες.

Ερ. καταλάβαμε όλοι και το ξέρουμε καλά , το ομολόγησες και εσύ ότι οι σχέσεις επιτροπής και συνδέσμου είναι κακές, υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί η χρυσή τομή στις 2 πλευρές;
Απ. Χρυσή τομή υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί. Αν κατανοήσει ο καθένας τον ρόλο του στο ποδόσφαιρο, σίγουρα θα βρεθεί η χρυσή τομή. Εγώ έχω έναν ρόλο , είμαι αρχή-διαιτητής, οι αρμοδιότητες μου βάση της ΕΠΟ είναι αυτές, ο σύνδεσμος έχει  άλλες , όποιος αντιληφτεί τις αρμοδιότητες του, τότε τα πράγματα λύνονται απλά.
Προσωπικά με κανέναν σύνδεσμο, με κανέναν πρόσωπο δεν έχω πρόβλημα. Γνωρίζεις καλά και εσύ και ο κόσμος ότι εγώ δεν απάντησα στις προκλήσεις του προέδρου εις βάρος μου με τις επιστολές σε αθλητικογράφο. Δεν απάντησα όχι από αδυναμία, άλλα απλά δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω. Βασικά δεν με αφορά, δεν ήταν δικιά μου κόντρα με κανέναν. Ήταν κόντρα άλλων. Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα σε κανέναν και ποτέ δεν ασχολήθηκα με το θέμα.

Ερ. Φέτος η ένωση Πέλλας του κ Άλκη Νουσηκύρου θέσπισε τα πλέι οφ. Πιστεύεις ότι  ωφέλησαν τα πλέι οφ το ποδόσφαιρο του νομού; Και εσύ προσωπικά είσαι ικανοποιημένος;
Απ. Πιστεύω ότι η απόφαση να γίνουν πλέι οφ από την διοίκηση του κ Νουσηκύρου ήταν θετικά. Κατά 90% οι αλλαγές ωφέλησαν το ποδόσφαιρο του νομού μας (Πλέι οφ, όμιλοι κύπελλο, αθλητικό κέντρο κ.α). Φέτος με τα πλέι οφ παρακολουθήσαμε το πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Εγώ θυμόμουν πάντα από τα Χριστούγεννα και μετά το ενδιαφέρον να έχει ατονήσει, ενώ φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Θεωρώ ότι οι αλλαγές στο πρωτάθλημα με τα πλέι οφ ήταν πάρα πολύ καλές δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα έως το τέλος. φέτος φέραμε τον κόσμο στα γήπεδα πίσω, υπήρχαν παιχνίδια με χιλιάδες θεατές και αυτό είναι καλό.
Φυσικά και στην διαιτησία πήγαμε γενικά αρκετά καλά. Υπήρχαν κάποια  μικρά παρατράγουδα,  τα έχουμε όμως επισημάνει και θα τα λύσουμε άμεσα. Δεν έχουμε το αλάθητο, δουλεύουμε και όταν δουλεύεις κάνεις και λάθη. Έχουμε επισημάνει κάποια λάθη από την προηγούμενη σεζόν θα τα λύσουμε. Θεωρώ ότι η διαιτησία στα πλει οφ ήταν άριστη και αυτό είναι κατά κοινή ομολογία όλων, Πιστεύω ότι πήγαμε καλά για να μην πω άριστα και φανεί αλαζονικό, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης

Ερ. Υπάρχει πικρία όμως Λάζαρε από ομάδες που δεν πέτυχαν το στόχο τους αφήνοντας αιχμές κυρίως για την διαιτησία και τον ρόλο της ;
Απ. Κοίταξε, ένα διαιτητής είναι καλός όταν κάνει τα λιγότερα λάθη. Δυστυχώς όλοι στέκονται σε ένα-δύο μικρά λάθη που ίσως κάνει ο διαιτητής σε έναν αγώνα , δεν στέκονται στην χαμένη ευκαιρία του επιθετικού, στο λάθος του αμυντικού, στις λανθασμένες επιλογές προπονητών κτλ. Όλοι αν χάσουν, στέκονται στο λάθος του διαιτητή που έδωσε ένα λάθος φάουλ στο κέντρο και ξεκίνησε το γκολ κτλ. Είμαστε σε μια χώρα την Ελλάδα που όλοι ρίχνουμε ευθύνες αλλού αν δεν τα καταφέρουμε. Δεν αντιλαμβάνεται  κανείς  τις ευθύνες του. Εγώ σαν αρχή-διαιτητής αναλαμβάνω τις ευθύνες που με αναλογούν. Είμαι υπεύθυνος και υπόλογος για αυτούς που όριζα και ορίζω. Πρέπει όμως και οι παράγοντες να αναλάβουν με υπευθυνότητα την δική τους αποτυχία και τα λάθη τους. Να κάτσουν κάτω και να δουν γιατί δεν βγήκα, τι έφταιξε κτλ. Όταν εμένα με αναφέρουν σωματεία ότι ο διαιτητής ήταν κακώς και μου λένε γενικότητες, νομίζω ότι δεν αδικήθηκε η ομάδα . Πιστεύω ότι θα πρέπει να ψαχτούμε όλοι μας, διαιτητές, παράγοντες , ποδοσφαιριστές , προπονητές και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του.
Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μόνος τίποτα. Όλοι μαζί δημοσιογράφοι, παράγοντες, προπονητές παίκτες , διαιτητές, είμαστε μια ομάδα. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά .

Ερ. Λάζαρε ήσουν πολλά χρόνια στην σουπερ λίγκα. Ποιοι σε βοήθησαν από το νομό μας;
Απ. Ο Σύνδεσμος διαιτητών φυσικά με βοήθησε να ανέβω στην Α’ εθνική κατηγορία, δεν το αρνούμαι αυτό, όπως ότι και ο Καρακελίδης ο Δαμιανός με βοήθησε, όταν ήμουν Β’ εθνική. Μαζί πήγαμε στην Αθήνα. Εγώ δεν αρνούμαι ούτε αποποιούμαι πράγματα και δεν ξεχνώ. Η αλήθεια είναι αυτή. Η ένωση Πέλλας δεν με βοήθησε, ήταν ο προηγούμενος πρόεδρος πάντα αντίθετος με την προεδρία της ΕΠΟ. Κάποια στιγμή φτάσαμε οριακά να αποβληθούν και οι ομάδες μας από τα πρωταθλήματα. Η ένωση Πέλλας δεν με βοήθησε καθόλου, ούτε να ανέβω , ούτε να καθιερωθώ.

Ερ. Τροχοπέδη η άποψη ότι  νομός μας ήταν μόνιμα σε αντίθεση με ΕΠΟ;

Απ. Φυσικά ήταν μεγάλο εμπόδιο το γεγονός αυτό, εγώ πήγαινα να παίξω πάντα σφιγμένος , χωρίς σιγουριά μια που δεν είχα στήριγμα την ένωση μου, σε αντίθεση με άλλους διαιτητές και ενώσεις. Όλοι ξέρουμε πανελλαδικά ότι οι ενώσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στους διαιτητές. Το θέμα αυτό το έχουμε συζητήσει με τον νυν πρόεδρο τον κ. Νουσηκύρου και ξέρω ότι η ένωση μας πλέον έχει πολύ καλές σχέσεις με την ομοσπονδία και προσωπικά ο Άλκης με τον πρόεδρο κ. Πιλάβιο.

Ερ. Υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσουν διαιτητές του νομού μας  από την διοργανώτρια αρχή του νομού μας;
Απ. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε αξιολογημένους διαιτητές. Διαιτητές που το αξίζουν από το νομό μας. Έχουμε μιλήσει με τους υπεύθυνους της διαιτησίας να δουν τους διαιτητές μας ότι αξίζουν να ανέβουν κατηγορίες. Είμαστε σε εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε υποσχέσεις ότι κάποιοι θα είναι στους πίνακες. Όχι χαριστικά άλλα επειδή το αξίζουν ώστε να τελειώσει η αδικία εις βάρος του νομού μας.
Ερ. Το αθλητικό κέντρο της Καλλίπολης που αποκτήθηκε φέτος από την Ένωση από τους Μήνου- Βοϊτσίδη, θα είναι το ορμητήριο της διαιτησίας με μαθήματα και άλλα;
Απ. Τα μαθήματα δεν μπορούν να γίνουν εκεί γιατί δεν έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Έχουμε όμως σκοπό να καθιερώσουμε προπονήσεις των διαιτητών εκεί.  Όπως προανέφερα, οι διαιτητές πρέπει να είναι αθλητές. Θα αποκτήσουμε γυμναστή που θα έχει σχέση με το αντικείμενο (ταχύτητες – αντοχή κτλ) και που θα δίνει οδηγίες στους διαιτητές  ώστε να έχουν αρίστη φυσική κατάσταση. Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούμε την πορεία και την προπόνηση των διαιτητών και αυτό είναι καλό γιατί θέλουμε διαιτητές γυμνασμένους .

Ερ. Η διαιτησία πλέον είναι επιστήμη;
Απ. Η διαιτησία είναι επιστήμη. Όσο ανεβαίνεις σκαλοπάτια τόσο πιο πολλές είναι οι απαιτήσεις,  τόσο περισσότερη προπόνηση χρειάζεται ώστε ο διαιτητής  να έχει καλή φυσική κατάσταση . Μας επιβάλει η ΕΠΟ να προπονούμε και να έχουμε σε συνεχή τεστ τους διαιτητές μας. Πέρα από αθλητικά τεστ με γυμναστική και γραπτά,

Ερ. Δηλαδή πάνε οι διαιτητές χοντρούληδες στο νομό μας;
Απ. Στην Α’1 σίγουρα ναι όλοι οι διαιτητές χρειάζονται, άλλα στην μεγάλη κατηγορία , την βιτρίνα, ο διαιτητής πρέπει να είναι αθλητής όπως πολλές φορές το τονίσαμε σήμερα στην συνέντευξη μας.

Ερ. Τα μαθήματα και οι απόφοιτοι των σχολών διαιτησίας είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός. Δεν νομίζω να  συνεχίσετε  έτσι;
Απ. Λογικό είναι να πέσει ο ρυθμός , δεν μπορεί να βγαίνουν τόσοι πολλοί διαιτητές. Από την μια είναι καλό γιατί έχεις επιλογές το να παίζουν οι καλύτεροι.

Ερ. Καλό αυτό άλλα δεν ευχαριστιούνται ματς οι διαιτητές. Από 3 που σφύριζαν, θα παίζουν ένα;
Απ. Σίγουρα όταν έχεις πολλούς είναι δύσκολο να δουλέψεις , άλλα και να μην έχεις είναι δύσκολο. Χρόνο με το χρόνο κάποιοι φεύγουν λόγω εργασίας, σπουδών κ.α. Οπότε πρέπει να έχουμε εφεδρείες και λαό ώστε  πάντα να έχουμε αξιόλογους νέους διαιτητές. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι μια σχολή τον χρόνο θα την κάνουμε σίγουρα.

Ερ. Είπες Λάζαρε ότι φέτος οι διαιτητές τα πήγανε καλά και πράγματι στο φινάλε ήταν καλοί. Όμως κάποιοι στιγμή στα μέσα της χρονιάς είχαμε έξαρση της βίας σε πολλά γήπεδα με θύματα διαιτητές. Δεν σου κρύβω Λάζαρε ότι αυτό μας έχει θορυβήσει ιδιαίτερα. Εσάς;
Απ. Αυτό δεν είχε ανησυχήσει μόνο εσάς ή εμάς την επιτροπή διαιτησίας. Είχε θορυβήσει πάρα πολύ και την ένωση Πέλλας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ.  Άλκη Νουσυκηρου, γιατί δεν σου κρύβω ότι ο πρόεδρος και εγώ έχουμε άριστες προσωπικές σχέσεις και ο πρόεδρος ασχολείται πάρα πολύ με τον ποδόσφαιρο και το καλό του. Μπορεί ο πρόεδρος να μην προέρχεται από την το ποδόσφαιρο όπως κατηγορούσαν κάποιοι προεκλογικά άλλα απέδειξε ότι ασχολείται πραγματικά πάρα πολύ για το καλό του. Και πάρα πολλές ώρες. Όταν έγιναν τα κρούσματα βίας ανησυχήσαμε όλοι πολύ. Πέσανε κάποιες προτάσεις και σε μια συζήτηση μαζί του όλοι οι σύμβουλοι συμφώνησαν ότι από το επόμενο πρωτάθλημα όποιος βιαιοπραγεί εις βάρος διαιτητών παραγόντων κτλ θα αποβάλλεται η ομάδα από το πρωτάθλημα και αυτό θα τηρηθεί όσο σκληρό και αν ακούγεται. Φυσικά θα γίνεται με εξεταστική μια έρευνα γιατί δεν μπορεί για τον παλαβό του χωριού η ομάδα να χάσει το πρωτάθλημα.
Το δεύτερο μετρό που πήραμε ήταν να ορίσουμε έναν ακόμα διαιτητή τον τέταρτο που είχε αρμοδιότητες με τους πάγκους, γιατί εκεί πραγματικά υπήρχε ένα θέμα. Το εφαρμόσαμε στα μπαράζ και είδαμε ότι είχε αποτέλεσμα, γιατί ο τέταρτος  ασχολούταν με τους πάγκους και ο διαιτητής έπαιζε το παιχνίδι του.

Ερ. Γήπεδα ξέφραγα αμπέλια είναι πολλά  στο νομό μας. Τι γίνεται γι αυτό το θέμα;
Απ. Όλα τα γήπεδα στο νομό το γνωρίζεται ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες της ένωσης άλλα στους εκάστοτε δήμους. Είναι χαλεποί οι καιροί και οι δήμοι που έχουν τα γήπεδα στην κατοχή τους οικονομικά είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Δεν νομίζω ότι το συρματόπλεγμα είναι παράγοντες που εμποδίσουν. Πρέπει να βελτιώσουμε το επίπεδο μας και κάποια στιγμή να φύγουν τα κάγκελα από τα γήπεδα.

Ερ. Το μήνυμα κλείνοντας την κουβέντα μας;

Απ. θα πρέπει οι διαιτητές να προσέχουν το καλοκαίρι και με την έναρξη της σαιζόν να δουλέψουν πάνω σε όλα τα επίπεδα ώστε να έχουμε καλύτερο ακόμα επίπεδο διαιτησίας. Είναι ευχής έργο ότι  ο πρόεδρος μας ο κ. Νουσηκύρου ασχολείται πολύ μαζί μας για το καλό μας. Θέλει και δίνει λύσεις στα όποια προβλήματα δημιουργούνται. Πολλές φορές νομίζω ότι ο πρόεδρος είναι ένας από εμάς και προέρχεται από τον χώρο μας (διαιτησίας). Πιστεύω κλείνοντας ότι την επόμενη σαιζόν το επίπεδο των διαιτητών μας θα είναι ακόμα καλύτερο.

To Top