Η διαπραγμάτευση με τον Πετράτο για τους “οχτώ” ανοίγει τον δρόμο και για λύση στο θέμα της FIBA

Δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να αρθεί το απαγορευτικό της FIBA στην διάρκεια της φετινής χρονιάς για τον Άρη. Ειδικά από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με το νομικό, Νίκο Πετράτο οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα σε συμφωνία για τον διακανονισμό οχτώ παικτών ενόψει της υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99.

Ο Πετράτος εκπροσωπεί τους Κώστα Χαραλαμπίδη, Δήμο Ντικούδη, Φάνη Κουμπούρα, Λίνο Χρυσικόπουλο, Νίκο Μπάρλο, Νίκο Αργυρόπουλο, Γάιο Σκορδίλη και Άντριου Μπετς. Και από τις δύο πλευρές έχει τονιστεί εσχάτως ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για να συναινέσουν και αυτοί ως προς την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99.

Αυτό θα σημαίνει ότι ο Άρης θα έχει διακανονίσει τις οφειλές του προς τους Σκορδίλη, Μπετς που είναι τα δύο μεγαλύτερα “προβλήματα” στην FIBA. Οι άλλες δύο υποθέσεις είναι του Άαρον Μάιλς και του Μπράιαντ Ντάνστον, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να λυθούν και να επιτευχθεί διακανονισμός γιατί είναι μικρότερες οι οφειλές.

Εφόσον συμφωνήσουν Σκορδίλης και Μπετς, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος και για την άρση του απαγορευτικού, γι’ αυτό είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη η διαπραγμάτευση με τον Πετράτο.

Αν τελικά ο Άρης λύσει το θέμα της FIBA, θα μπορεί άμεσα να αποκτήσει παίκτες χωρίς περιορισμούς, ακόμα και μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Δεν είναι δεδομένο ότι θα το κάνει, απλά θα έχει την δυνατότητα να βελτιώσει το ρόστερ του, εφόσον αυτό κρίνει ο Βαγγέλης Αγγέλου. Μέχρι τότε, όμως, σημασία έχει να διακανονιστούν οι οφειλές με Σκορδίλη και Μπετς.

 

To Top