ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η διαχείριση των αλλαγών δεν βοήθησε τον Άρη

Δεν βοήθησαν οι αλλαγές του Τόλη Τερζή την ομάδα στο β’ ημίχρονο έτσι ώστε ο Άρης να κερδίσει περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνει ολοκληρωτικά απειλητικός.

Η αλλαγή του Γκρέι στο 62ο λεπτό άφησε ουσιαστικά την ομάδα για κάτι περισσότερο από μισή ώρα χωρίς καθαρό φορ και χωρίς ένα “βαρύ” κορμί μέσα στην περιοχή. Επιπρόσθετα, έξι λεπτά αργότερα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ιτούρμπε ως αλλαγή του Μάνου Γκαρθία. Έτσι, η ομάδα έχασε ακόμα ένα σημαντικό “γρανάζι” στην επιθετική λειτουργία καθώς αποχώρησε ο οργανωτής της ομάδας, ο παίκτης που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο και μπορεί να μοιράσει σωστά την μπάλα από την μεσαία περιοχή, είτε με μία κάθετη στην “καρδιά” της αντίπαλης άμυνας είτε να μοιράσει στα άκρα έτσι ώστε να έχουν χρόνο να ανέβουν τα μπακ και να συγκλίνουν τα εξτρέμ.

Για ακόμα ένα ματς, η παρουσία των Ιτούρμπε και Ζερβίνιο δεν ήταν ενθαρρυντική. Ο πρώτος φαίνεται επηρεασμένος, δίχως “καθαρό” μυαλό ενώ ο δεύτερος αναζητεί ακόμη την “σπιρτάδα” και την “έκρηξη”, κάποια από τα στοιχεία που τον είχαν καθιερώσει τα προηγούμενα χρόνια σε έναν top class επιθετικό. Μάλιστα, ο Ιβοριανός φαίνεται ότι χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής, επηρεασμένος προφανώς από την ρήξη χιαστού και την αγωνιστική απραξία για έναν ολόκληρο χρόνο.

Επιπρόσθετα, Καμάτσο και Πάλμα δεν κατάφεραν επίσης να βοηθήσουν. Ο πρώτος έλαβε λίγο χρόνο συμμετοχής ενώ ο δεύτερος κινήθηκε σε “αχαρτογράφητα νερά” καθώς έπαιξε σε έναν all around ρόλο στην επίθεση δίχως να έχει έναν παίκτη μέσα στην περιοχή όπου μπορεί να τον “τροφοδοτήσει”

Η αναγκαία και πιο ουσιαστική αλλαγή που έγινε κατά την διάρκεια του χθεσινού ματς ήταν ουσιαστικά αυτή του ημιχρόνου όταν ο Ντιόπ έμεινε στα αποδυτήρια και ο Νταμπό πέρασε στο γήπεδο. Ο πρώτος φαίνεται να μην είναι ακόμα ο εαυτός του παίζοντας πολλές φορές απερίσκεπτα, πραγματοποιώντας σκληρά αχρείαστα φάουλ με συνέπεια να δέχεται από νωρίς την κίτρινη κάρτα δίχως να έχει ελευθερία κινήσεων για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

 

To Top