Η “διαχείριση” των Μποχωρίδη, Βεζένκοφ μπορεί να δώσει νέα ταυτότητα στον μπασκετικό Άρη

Ο μπασκετικός Άρης ξεκινάει σήμερα την προετοιμασία του. Προετοιμασία για μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και μια χρονιά… νέας εποχής, αφού μετά από χρόνια υπάρχει νέα διοίκηση και νέα κεφαλή σε αυτή. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι για το τι πρέπει να κάνει η διοίκηση και η ομάδα.

Ήδη ο Λευτέρης Αρβανίτης με τους συνεργάτες του προσπαθούν να βρουν τρόπους – και πρωτίστως χρήματα – για να μειωθούν τα χρέη, που είχαν συσσωρευτεί (κυρίως) από το 2009 και μετά. Συνεχείς επαφές με παίκτες, μάνατζερ, δικηγόρους για διακανονισμούς με στόχο να πέσει το χρέος και να μπορεί να “ανασάνει” πιο εύκολα η ομάδα.

Η διοίκηση Αρβανίτη είχε εξαρχής δύο στόχους. Ο πρώτος αφορούσε τις υποχρεώσεις στο δημόσιο, οι οποίες και θα τηρούνται ευλαβικά, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε τονίσει λίγα λεπτά μετά το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας διοίκησης. Ο δεύτερος αφορά την προσπάθεια για μείωση των οφειλών προς τους τρίτους, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και θα είναι μακρώθεν.

Στο αγωνιστικό ο στόχος μοιάζει να είναι πολύ πιο ξεκάθαρος από κάθε άλλη χρονιά. Από την στιγμή που η 3η θέση δεν οδηγεί ούτε καν σε προκριματικό της Ευρωλίγκας, παύει να είναι στόχος άμεσος για το πρωτάθλημα. Ευρωπαϊκή συμμετοχή δεν υπάρχει φέτος για την ομάδα, άρα και εκεί δεν υφίσταται στόχος.

Ο Άρης φτιάχνει μια ομάδα περισσότερο για να μπορέσει να “αντέξει” στις πολλές δυσκολίες που θα έρθουν από εξωγενείς παράγοντες (ουσιαστικά φέτος θα πληρώνονται δύο ομάδες, μια που παίζει και μία… των οφειλών) και όχι για να “χτυπήσει” κάποια θέση ή κάποια αγωνιστική διάκριση.

Είναι, όμως, ευκαιρία και (ίσως) επιτακτική ανάγκη να βάλει δύο εκ των κορυφαίων στην ηλικία τους παίκτες, να παίξουν. Στόχος του φετινού Άρη είναι να πηγαίνει ο φίλαθλος στο γήπεδο και να βλέπει τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ – φυσικά και τον 22χρονο Ζήση Σαρικόπουλο, που λογικά θα υπογράψει σήμερα – να ωριμάζουν μέσα από σοβαρή συμμετοχή στην ομάδα, να έχουν ρόλο στην ομάδα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι. Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι θα είναι ακόμα πιο χαμηλό το επίπεδο του πρωταθλήματος συνολικά.

Ο Άρης οφείλει να βάλει τους δύο παίκτες αυτούς να παίξουν, γιατί πρωτίστως θα κερδίσει ο ίδιος και μετά οι δύο παίκτες. Θα κερδίσει είτε γιατί θα τους πείσει να παραμείνουν για χρόνια στην ομάδα (άλλωστε ο Μποχωρίδης εντός των ημερών θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο και έπεται την επόμενη χρονιά ο Βεζένκοφ) και να γίνουν πρωταγωνιστές σε πιο υψηλό επίπεδο από το φετινο, είτε γιατί θα μπορέσει να κερδίσει χρήματα από τυχόν πώλησή τους, αν αυτό καταστεί ανάγκη για τη νέα διοίκηση.

Ο Άρης σήμερα έχει στο δυναμικό του τον καλύτερο 18χρονο γκαρντ της Ελλάδας, έχει τον καλύτερο 17χρονο φόργουορντ φόργουορντ εντός συνόρων και έναν εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Στο χέρι των ίδιων καταρχήν και των προπονητών του κατά δεύτερον είναι να μπουν και να παίξουν.

Μέσα σε όλο το συνονθύλευμα οφειλών, απαγορευτικού μεταγραφών, γκρίνιας και απαξίωσης που υπάρχει γύρω από το τμήμα μπάσκετ, αυτοί οι δύο παίκτες μπορούν να βάλουν το μπάσκετ του Άρη σε άλλη ρότα. Όχι υπό την έννοια ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι και θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα τους “διαχειριστεί” ο Άρης θα δημιουργήσει και μια νέα φιλοσοφία, μια νέα νοοτροπία και κατ’ επέκταση θα δώσει στο μπάσκετ του Άρη μια νέα ταυτότητα.

 

To Top