Η ΔΟΕ δρομολογεί την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων ενόψει των Αγώνων του Παρισιού

Η ΔΟΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022, αλλά τώρα επιθυμεί οι αθλητές των δύο χωρών να επιστρέψουν σε όλα τα αθλήματα και να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.
Έχει χαράξει ένα «μονοπάτι» γι’ αυτούς τους αθλητές, προκειμένου να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς μέσω των ασιατικών προκριματικών και άφησε τις διεθνείς ομοσπονδίες να αποφασίσουν, αλλά αντιμετώπισε αντιδράσεις, με την Ουκρανία να απειλεί να μποϊκοτάρει τους Αγώνες του Παρισιού αν αγωνιστούν εκεί, ακόμη και ως ουδέτεροι.

«Η συμμετοχή αθλητών με ρωσικά και λευκορωσικά διαβατήρια σε διεθνείς αγώνες λειτουργεί» είπε ο Μπαχ στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ στην έδρα της, στη Λωζάνη.
«Το βλέπουμε σχεδόν καθημερινά σε μια σειρά από αθλήματα, κυρίως στο τένις, αλλά και στην ποδηλασία, σε ορισμένους αγώνες πινγκ πονγκ. Το βλέπουμε στο χόκεϊ επί πάγου, το χάντμπολ, το βλέπουμε στο ποδόσφαιρο και σε άλλα πρωταθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην Ευρώπη και το βλέπουμε επίσης σε άλλες ηπείρους» είπε.

To Top