Η δουλειά στο γήπεδο φέρνει την ωρίμανση του Σαρικόπουλου

Ο Σπύρος Μούρτος και ο Τζέρεμι Χαντ κέρδισαν – δικαίως – τα περισσότερα φώτα μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Άρη επί του Περιστερίου. Δικαίως γιατί ήταν για όλους έκπληξη η συμμετοχή τους και η απόδοσή τους. Ακριβώς δίπλα τους στάθηκε και ο Ζήσης Σαρικόπουλος, από τον οποίο ο Άρης έχει και απαιτήσεις και προσδοκίες, στις οποίες ο ίδιος αρχίζει να ανταποκρίνεται.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο Σαρικόπουλος είναι ένα παιδί 22 ετών, παρότι το όνομά του ακούγεται έντονα τα τελευταία χρόνια. Ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι ο Σαρικόπουλος έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, όμως σταδιακά αρχίζει να αποδίδει στο παρκέ. Οι 12 πόντοι και (κυρίως) τα 10 ριμπάουντ ήταν μια… απόδειξη μέσω των αριθμών για την βελτίωσή του. Για τον Βαγγέλη Αγγέλου και τον ίδιο η βελτίωση ήρθε μέσα από τις προπονήσεις, όπως και όλη της ομάδας. “Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς όλο αυτό το διάστημα που μας επηρέασαν καθώς στο διάστημα της διακοπής υπήρξαν φορές που δεν μπορούσαμε να παίξουμε καν διπλό. Σε αυτό το διάστημα όμως είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σκληρά. Είμαστε πολύ καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Είχα πει πριν το ματς με την Δράμα ότι θα πρέπει σε εκείνο το ματς να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας γιατί θα επακολουθούσε ένα μεγάλο κενό. Δυστυχώς σε εκείνο το παιχνίδι κάποιοι παίκτες μέσα στους οποίους ήμουν και εγώ δεν το κάναμε και έτσι ήρθε η ήττα. Καθένα από τα παιδιά που είναι στην ομάδα είναι πολύτιμα και ο καθένας μας προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο για την ομάδα”, είπε ο 22χρονος σέντερ.

Ο Άρης στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς με την Καβάλα το οποίο είναι δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που ο συνδυασμός νέων και έμπειρων παικτών αποδίδει στο παρκέ, ο Άρης μπορεί να συνεχίσει την βελτίωσή του: “Τα νέα παιδιά προσπαθούμε να δώσουμε ενέργεια στην άμυνα και όταν μπαίνουν οι έμπειροι προσφέρουν στο επιθετικό κομμάτι και μέσα από την καλή χημεία που δημιουργείται ανάμεσα στα νέα και τα έμπειρα παιδιά η ομάδα θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερη”.



To Top