Η δράση της Δομής “Εις το Όνομα του Άλκη” (photo)

Η Δομή “Εις το Όνομα του Άλκη” συμμετείχε στην δράση που οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης όπου υπήρχαν έννοιες που αφορούσαν την συμπερίληψη και την διαφορετικότητα, κάτω από την συνεργασία των ενεργών πολιτών.

 

Αναλυτικά:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Η Δομή 1η Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη συμμετείχε στην, ουσιαστικά, ενέργεια χαρτογράφησης και συντονισμού που οργάνωσε την περασμένη Δευτέρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε μία κατάμεστη, από εθελοντές που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, αίθουσα του Δημαρχείου.
Η Δομή είχε ενεργό ρόλο στο τραπέζι/workshop που εντάχθηκε και πλησίαζε περισσότερο από τα υπόλοιπα στις δράσεις μας, δηλαδή σε αυτό της Συμπερίληψης και διαφορετικότητας.
Ενδεικτικά κάποιες από τις οργανώσεις που βρέθηκαν μαζί μας, στο ίδιο τραπέζι, σε αυτήν την αρχική, αναγνωριστική όσμωση/επαφή/γνωριμία/διερεύνηση για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία/συνέργεια ανάμεσα σε ευαισθητοποιημένους πολίτες που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις/συλλογικότητες της Κοινωνίας των Πολιτών:
https://www.facebook.com/share/ZKBestEFKYRYcWY5/?mibextid=K35XfP
SolidarityNow
HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee
Σώμα Φίλων ΑμεΑ “Δράση για το κάτι άλλο”
Symbiosis Amke
ARSIS – Association for the Social Support of Youth
Επιθυμούμε να συγχαρούμε για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για την εν τέλει επιτυχία αυτού του 1ου βήματος (ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ουσιαστική συνέχεια) όλη την ομάδα του Δήμου Θεσσαλονίκης που συντονίστηκε και το οργάνωσε.
Από το Δήμαρχο κ. Stelios Aggeloudis, την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Koula Giannakidou, τον Εντεταλμένο σύμβουλο Εθελοντισμού κ. Μονοπάτη έως τους εθελοντές της ομάδας τους και των εθελοντών από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης.
Νιώσαμε, μετά το τέλος της εκδήλωσης, λίγο περισσότερο αισιόδοξοι!
Φαίνεται ότι όταν μία κοινωνία πλησιάζει να πιάσει τον πάτο του βαρελιού της, ενεργοποιούνται ευαισθητοποιημένοι πολίτες και προσπαθούν να δράσουν ποικιλοτρόπως σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.
Υ.Γ.: Πολύ σύντομα ήρθε η επιβεβαίωση ότι οργανώσεις ενεργών Πολιτών/Εθελοντών από όλο το φάσμα της κοινωνίας (και πολύ περισσότερο από το χώρο του πολιτισμού) μπορούν να συνεργαστούν και να αλληλοβοηθηθούν.
Έτσι, ευχαριστούμε τον Προοδευτικό Σύλλογο Αρετσούς & Δέρκων (δραστηριοποιείται στην Καλαμαριά) για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου τους στη Δομή μας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε εκεί την ετήσια τακτική Γ.Σ. προς το τέλος του Απριλίου (θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στα μέλη μας).

 

 

To Top