ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η δυναμική του Άρη και του Λάσκαρη “έσωσαν” την παρτίδα με τα τηλεοπτικά της Α1

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που ανέλυσε ο Νίκος Λάσκαρης μέσα από το οποίο αποδεικνύεται η δυναμική του Άρη, αλλά και η δική του σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο είναι το τι έγινε τελικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυτή τη χρονιά.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάσκαρης πως “είχαμε ένα δίλημμα. Να διεκδικήσουμε χρήματα περισσότερα από τα τηλεοπτικά και να κινδυνεύσει να μην υπάρχει πρωτάθλημα. Αποφασίσαμε για το καλό του πρωταθλήματος να είμαστε μέσα στη συλλογική συμφωνία. Ο Άρης μπορεί να πάρει περισσότερα. Δεν χρειαζόμασταν τα χρήματα της NOVA. Θέλαμε να δώσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην ΕΡΤ, σε ανοικτό κανάλι. Στο τέλος κάναμε το καλύτερο… Υπάρχει η ιδέα για το ανοικτό κανάλι και για on line streaming για να δει όλος ο κόσμος το τουρνουά. Για το πρωτάθλημα θα τηρήσουμε τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί”.

Αν ο Άρης δεν υπέγραφε την σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα κινδύνευε να τιναχτεί στον Άρη γιατί το πακέτο με τις 11 ομάδες θα είχε μηδαμινό ενδιαφέρον και κέρδος για τη NOVA. Από την επόμενη χρονιά, όμως, θα αλλάξουν τα δεδομένα, αυτό είναι βέβαιο…

To Top