ΑΠΟΨΕΙΣ

Η δύσκολη αποστολή των παικτών, το… ξεσκαρτάρισμα και o Λάρσον

Από σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Άρη επιστρέφουν στις προπονήσεις, βλέποντας στο βάθος του ορίζοντα, την προοπτική να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο τον Ιούνιο.

Πόσο δύσκολο θα είναι, όμως, για έναν ποδοσφαιριστή να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς μετά από 52 μέρες χωρίς κανονική προπόνηση; Παρά μόνο με ατομική εκγύμναση και αυτή κατ΄οίκον, δίχως τα απαραίτητα εργαλεία και την άνεση της χρησιμοποίησης γυμναστηρίου ή γηπέδου.Η απάντηση είναι μία. Εξαιρετικά δύσκολο…

Ειδικοί του χώρου, θεωρούν πως αυτές οι εβδομάδες του Μαΐου θα βοηθήσουν τους παίκτες, ώστε να ετοιμάσουν το σώμα τους για να αποφύγουν το ενδεχόμενο των τραυματισμών, μειώνοντας σημαντικά το ρίσκο, εφόσον γίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το να φτάσουν στο επίπεδο που ήταν μέχρι τα μέσα Μαρτίου θεωρείται αδύνατον, διότι θα συμπληρώσουν σχεδόν 2,5 μήνες επίσημης αγωνιστικής απραξίας μέχρι τον Ιούνιο, με τις προπονήσεις να είναι τριών ή τεσσάρων το πολύ εβδομάδων. Με λίγα λόγια, θα μπορέσουν να παίξουν ποδόσφαιρο με ασφάλεια έως ένα βαθμό, δίχως να διακινδυνεύσουν παράλληλα και την προετοιμασία τους για την επόμενη σεζόν.

Στον Άρη προσπαθούν με την όλη τεχνογνωσία που διαθέτουν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα κατάλληλο προκειμένου να καταφέρουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να αντεπεξέλθουν σε μία πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…

Επί της ουσίας από χθες, ξεκίνησε το… ξεκαθάρισμα στον Άρη και θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο. Ο Άγγελος Χαριστέας, μαζί με τον Μίχαελ Ένινγκ και τους συνεργάτες τους, αποφάσισαν ποιοι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται ψηλά στη λίστα του Άρη για την ενίσχυση της ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι. Εφόσον, φυσικά, δοθεί άμεσα λύση στο θέμα του μεταγραφικού ban. Ποδοσφαιριστής σε κάθε θέση του γηπέδου περιλαμβάνει η λίστα των… 12 που ετοιμάστηκε! Περιπτώσεις ενδεχομένως δύσκολες, αλλά το σημαντικότερο; Στα δεδομένα που έχει θέσει εδώ και καιρό ο Άρης, στο οικονομικό κυρίως, ενώ παράλληλα πληρούν και τις άλλες προδιαγραφές (ηλικία, διπλοθεσίτες κτλ).

Σε αυτό, όμως, που πρέπει σύντομα να καταλήξουν είναι σε ποιους υπολογίζουν για τη νέα σεζόν από το υπάρχον ρόστερ. Συνολικά 14 συμβόλαια ολοκληρώνονται. Δεν έχουν παρθεί για όλους οι αποφάσεις. Με εξαίρεση τους Γκάμα-Ματίγια για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα…

Παράλληλα, υπάρχουν και ανοιχτά ζητήματα εξίσου σημαντικά και η διευθέτηση των οποίων θα εξοικονομήσει στην ομάδα χρήματα. Ο λόγος για τους Λερίν Ντουάρτε και Ντάνιελ Σούντγκρεν. Αμφότεροι δεν υπολογίζονται, όμως συνεχίζουν να έχουν συμβόλαιο με τον Άρη. Για τα επόμενα δυο χρόνια μάλιστα. Αμφότεροι, κοστίζουν στην ομάδα, σχεδόν 500.000 ευρώ τον χρόνο.

ΤΟ TIMING ΤΟΥ ΛΑΡΣΟΝ

Εχω την εντύπωση, πως αν ο Ντάνιελ Λάρσον ένιωθε πως ανήκει στις προτεραιότητες των ιθυνόντων του Άρη για ανανέωση, όπως για παράδειγμα οι Γκάμα-Ματίγια, δεν θα έκανε τέτοιου είδους δηλώσεις. Ή τουλάχιστον θα τις μετρίαζε. Όχι απαραίτητα για να κρύψει κάτω από το χαλάκι τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Είναι γνωστό άλλωστε και χιλιοειπωμένο πως ο Άρης δεν έχει την άνεση της ρευστότητας που ενδεχομένως να έχουν άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Έστω και στο… παρά πέντε τα προβλήματα λύνονται. Αυτό έχει δείξει η διοίκηση Καρυπίδη τα χρόνια που είναι στην ομάδα. Κι αν για κάποιους είναι αυτονόητο για μία ομάδα να μην έχει προσφυγές ή οι ποδοσφαιριστές όταν φεύγουν, να λένε τα καλύτερα, σας θυμίζω τον Άρη των προηγούμενων χρόνων. Άλλωστε, για να μην το πάμε και πολύ μακριά. Το μεταγραφικό ban που ταλαιπωρεί τον Άρη αυτή τη στιγμή, οφείλεται στα χρέη της παλιάς ΠΑΕ, σε ποδοσφαιριστές που έφυγαν και κατέθεσαν προσφυγές. Και δεν ήταν οι μοναδικοί.

Ωστόσο, περισσότερο για… αυτογκόλ του Σουηδού έμοιαζαν οι δηλώσεις του. Δεν τον βοήθησαν κι ας “ετρεξε” κάπως να τα… μαζέψει μετά, με τον Άρη να ξεκαθαρίζει επίσημα, πως σήμερα θα αποπληρωθεί την δόση του συμβολαίου του για τον Ιανουάριο.

Όπως και να έχει τέτοιου είδους δηλώσεις δημιουργούν άσχημη φήμη για την ομάδα, ειδικά όταν γίνονται από ποδοσφαιριστές. Και δεν κλείνουν πόρτες οριστικά, τότε σίγουρα μειώνουν τις διαθέσιμες επιλογές, από συγκεκριμένες αγορές. Αν και για την σουηδική φρόντισε πρώτα ο Σούντγκρεν…

 

 

 

 

To Top