Η εβδομάδα των… παθών: διακανονισμοί, άρθρο 99, ποδοσφαιρικό τμήμα

Η διοικούσα επιτροπή του Άρη καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά απο ανοιχτά θέματα που απειλούν την βιωσιμότητα της ΠΑΕ ή τουλάχιστον δυσκολεύουν το έργο της σε αφάνταστο βαθμό. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχουν γίνουν πολλά και καθοριστικά πράγματα για το “αύριο” της ΠΑΕ.

Η εβδομάδα (μία ακόμα) χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, μια και υπάρχουν πολλά μέτωπα στα οποία ο Άρης θα δώσει τη δική του μάχη. Αυτά λίγο, πολύ είναι γνωστά. Ο Άρης θα προσπαθήσει να έρθει σε συμβιβασμό για τους διακανονισμούς που εκκρεμούν με Σηφάκη, Τόχα, Κουλουχέρη, Γκαρσία, αλλά και διάφορων μάνατζερ που αξιώνουν χρήματα για παλιές υποθέσεις απο την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Πριν από λίγο προέκυψε και η περίπτωση του Ρονάλντο Γκιάρο.

Απο την έκβαση των εκδικάσεων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου στο άμεσο χρονικό διάστημα (βλέπε προσωρινά δελτία). Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου οι κίτρινοι πρέπει να βρουν λύση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μετέπειτα τις μεταγραφές τους.

Ένα άλλο μέτωπο είναι αυτό του άρθρου 99. Το θέμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και βάση των επαφών που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι νομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα έτοιμοι να καταθέσουν την σχετική αίτηση για υπαγωγή στο σχετικό άρθρο του νόμου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις των νομικών και της ΚΜΑ είναι η αίτηση να κατατεθεί ως την Πέμπτη, ώστε την Παρασκευή να ξέρουν αν το δικαστήριο θα χορηγήσει την προσωρινή διαταγή αναστολής που θα δώσει ανάσα στη διοικούσα για το επόμενο δίμηνο, μέχρι δηλαδή να οριστεί δικάσιμος.

Την ίδια ώρα, έχει αναπτυχτεί έντονη φημολογία από κύκλους εκτός ομάδας, η οποία αφορά στον προπονητή της ομάδας Μάκη Κατσαβάκη και την παρουσία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα λεπτό μια κι όσο πλανάται η φημολογία περί αλλαγής, επικρατεί αβεβαιότητα, αλλά και προβληματισμός στα κεντρικά πρόσωπα αυτής της υπόθεσης.

Η διοίκηση κρατά αποστάσεις δίχως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις τη στιγμή που τη  δεδομένη χρονική περίοδο και εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων που επαναρχίζουν την Κυριακή, καλείται να χειριστεί με ψυχραιμία την κατάσταση και παρά τη γενικότερη πίεση που υπάρχει.

Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι απο κάθε άποψη σημαντική. Όπως και το θέμα του Μάρκου Βελλίδη που δεν έχει κλείσει για την ώρα και για το οποίο θα γίνει νέα προσέγγιση προκειμένου να λήξει οριστικά.

Όλα αυτά δημιουργούν μια σύνθεση δύσκολων καταστάσεων. Στόχος των ανθρώπων της διοικούσας να τα καταφέρουν με επιτυχία, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα.

 

To Top