ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η “εγκληματολογική εξέταση” των “εκτελεστών” της Πάτρας

Οι τρεις Αμερικανοί του “Αυτοκράτορα” Κέλι, Λόκετ και Κάουαν κυριάρχησαν πλήρως κόντρα στον Προμηθέα και ήταν εκείνοι που έδωσαν την ώθηση για το τεράστιο διπλό στην Πάτρα. 

Ο Τζέιμς Κέλι ήταν εντυπωσιακός στη δεύτερη εμφάνιση του με τον Άρη, αφού έφτασε στο double-double με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ. Έτσι οι δύο κορυφαίες επιδόσεις ριμπάουντ της φετινής Stoiximan Basket League ήρθαν από παίκτες του Άρη, αφού ο Σακούρ Τζούστον είχε 18 στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο Έρικ Λόκετ έκανε την καλύτερη από τις έξι εμφανίσεις του με τον Άρη, τελειώνοντας το παιχνίδι με double-double αφού είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είχε 21 πόντους, 16 ριμπάουντ και πέντε ασίστ στα δύο τελευταία ματς του Άρη (με Λαύριο Megabolt και Προμηθέα) ενώ στα πρώτα τέσσερα είχε επτά πόντους, 10 ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Οι δύο Αμερικανοί έγιναν ο δεύτερος και ο τρίτος αντίστοιχα παίκτης του φετινού Άρη με double-double μετά τον Σακούρ Τζούστον. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τα τέσσερα και είναι πρώτοι στη σχετική λίστα μπροστά από τον Προμηθέα που έφτασε χθες τα τρία. Παράλληλα έχουν και τους περισσότερους παίκτες με τέτοια επίδοση αφού έφτασαν τους τρεις έναντι δύο του Προμηθέα, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.

Ο Άντονι Κάουαν σημείωσε 11 από τους 20 πόντους του από τη γραμμή του φάουλ και ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων εύστοχων βολών στη σεζόν αφού 11 είχε και ο Ολιβιέ Χάνλαν στον αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels για την 3η αγωνιστική.

Παράλληλα ο Κάουαν ισοφάρισε και το ρεκόρ περισσότερων κερδισμένων φάουλ. Είχε 10 όσα μία εβδομάδα πριν στο ματς με το Λαύριο Megabolt ο Ολιβιέ Χάνλαν.

Στον αντίποδα, ο Αμερικανός γκαρντ υπέπεσε σε οχτώ λάθη που αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι της Πάτρας το μοιράζονταν με επτά οι Τζέι Θριτ, Ιωσήφ Κολοβέρος και Ολιβιέ Χάνλαν.

To Top