Η Εθνική Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο για την νίκη

Μετά το 0-0 με τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα, η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (21:45) εκτός έδρας το Κόσοβο για την δεύτερη αγωνιστική του Nations League.

To παιχνίδι για τον 3ο όμιλο της League C θα γίνει στο «Φαντίλ Βόκρι» της Πρίστινα και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το ξεκίνημα της διοργάνωσης δεν συνοδεύτηκε με νίκη για την Ελλάδα, ωστόσο διατηρήθηκε το αήττητο των τελευταίων αγώνων.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι στόχος της εθνικής ομάδας είναι η πρώτη θέση του ομίλου, ώστε να διεκδικήσει την άνοδό της στη League B, οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ θα παίξουν απόψε για το τρίποντο κόντρα σε μια ομάδα με αρκετές απουσίες.

«Το Κόσοβο είναι μία καλή και οργανωμένη ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας αλλά δεν είναι κάτι που καταφέρνεις πάντα. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει πως όταν είσαι φαβορί θα κερδίζεις. Πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος. Πρέπει να έχεις και τύχη. Πρέπει να έχεις και πίστη και να τη μεταφέρεις στην ομάδα. Στο τέλος ελπίζουμε να είμαστε πρώτοι στον όμιλο» σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου.

Μπουχαλάκης, Τζόλης και Μασούρας διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, όπου δεν αναμένεται να υπάρχουν περισσότερες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Σλοβενία.

Στον αγώνα της πρεμιέρας, στη Μολδαβία (1-1), ο προπονητής του Κοσόβου, Μπερνάρ Σαλαντέ, χρησιμοποίησε τους: Μούριτς, Βοϊβόντα (60΄ Χαντεργκιονάι), Ραχμάνι, Αλίτι, Πακαράδα, Κριέζιου, Σάλα (60΄ Τσελίνα), Ράσιτσα (75΄ Ρασάνι), Μπερίσα, Ζενέλι, Κολόλι.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Σλοβενία θα είναι και πάλι γηπεδούχος υποδεχόμενη αυτή τη φορά τη Μολδαβία (6/9, 19:00).

Τον αγώνα της «γαλανόλευκης» θα καλύψουν τηλεοπτικά τόσο η Cosmote TV, όσο και το Open TV. Σέντρα στις 21:45.

To Top