Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 10-9 της Ιταλίας με buzzer beater της Ξενάκη

Μια μεγάλη νίκη απέναντι σε δυνατό αντίπαλο πήρε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών η οποία επικράτησε 10-9 της Ιταλίας και κατέλαβε την 5η θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και το ελληνικό συγκρότημα βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 6-4. Στην τρίτη περίοδο, ωστόσο, πέτυχε τρία γκολ στη σειρά και προηγήθηκε με 7-6.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο έγινε μεγάλη μάχη, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 9-8 και η Βιακάβα ισοφάρισε 9-9, 3 λεπτά πριν από τη λήξη. Η Εθνική μας, όμως, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα στην τελευταία της επίθεση και με την κορυφαία της σε αυτό το ματς Έλενα Ξενάκη (4 γκολ), που σκόραρε στα 2 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, πήρε τη νίκη με το τελικό 10-9.

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-10

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 1-3, 2-3.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 1, Τζιουστίνι 1, Μπετίνι 2, Μπικότζι, Μπιανκόνι, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 3, Γκαντ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελεύθ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 4, Νίνου 2, Ελληνιάδη, Σιούτη, Πλευρίτου Βασιλ. 2, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

To Top