Η Εθνική στη Σλοβακία για την νίκη και την πρωτιά

Με στόχο την νίκη στη Σλοβακία για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος μετά την ισοπαλία απέναντι στη Βοσνία, αλλά και αυτοπεποίθηση που απορρέει από τα αποτελέσματα που ξέρει να παίρνει με την “πλάτη στον τοίχο” αναχώρησε το πρωί για την Μπρατισλάβα η αποστολή της Εθνικής. 

Στην σλοβακική πρωτεύουσα «παίζεται» η πρωτιά στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ και στόχος των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος είναι να επιστρέψουν με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

Μέχρι στιγμής ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης» απέναντι στους Σλοβάκους και κανείς από τους συνεργάτες του δεν γνωρίζει για τις προθέσεις του. Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Κατσουράνης θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας και μένει πιο πίσω η λύση του Δημήτρη Σιόβα.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Σωτήρης Νίνης (είναι το φαβορί) ή ο Γιώργος Καραγκούνης θα παίξει στη θέση του διεθνούς χαφ. Και στην επίθεση υπάρχει ένα ερωτηματικό, δεδομένης της εμφάνισης του Γιώργου Σαμαρά στο πρόσφατο ματς με την Βοσνία.

Στο βασικό σχήμα θα είναι ο Φάνης Γκέκας, αφού ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν έδειξε σε καλύτερη κατάσταση από τον επιθετικό της Λεβάντε και δεν φαίνεται ότι ο Σάντος εμπιστευτεί τον Μήτρογλου.

Στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) ο Φερνάντο Σάντος θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου και μισή αργότερα είναι προγραμματισμένη η τελευταία προπόνηση της Εθνικής πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Σλοβακία.

To Top