Η εισήγηση για υποβιβασμό του ΟΦΗ και η… Ξάνθη

Η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του ΟΦΗ, για επιβολή προστίμου άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ και για αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, έσκασε σα βόμβα, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τμήμα εισηγείται παρόμοια ποινή και μάλιστα κατά ομάδας που αγωνίζεται στη Super League.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

To ίδιο είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2016 όταν η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, Στέλλα Δραγατσίκη, εισηγήθηκε την παραπομπή στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής του αγώνα Πανελευσινιακός-Ξάνθη 0-5, που έγινε στις 17/12/15 για το Κύπελλο, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτος χειραγώγησης από την UEFA.

Η ποινή που είχε προτείνει η εισηγήτρια για την Ξάνθη ήταν υποβιβασμός και πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ και για τον Πανελευσινιακό υποβιβασμός και πρόστιμο ύψους 2,25 εκατ. ευρώ!

Η εισηγήτρια στο πόρισμά της ανέφερε ότι βάσει ενδείξεων πιθανολογείται ότι «αυτές οι ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους (των ως άνω ομάδων), των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, προέβησαν, προκειμένου να προσπορίσουν για τον εαυτό τους ή για τρίτους παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα».

Όμως η απόφαση του Δικαστικού Τμήματος της Επιτροπής ήταν απαλλακτική και για τις δύο ομάδες.

To Top