Η Ελβετία κέρδισε την Τουρκία, έχασε την πρόκριση, αλλά παραμένει ζωντανή ως… 3η (video)

Ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στους “16” του Euro κρατάει η Ελβετία ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, καθώς επικράτησε της Τουρκίας με 3-1.

Η ομάδα του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς υστέρησε στη διαφορά των γκολ (4-5 έναντι 3-2), χάνοντας την 2η θέση στην ισοβαθμία από την Ουαλία. Με τους τέσσερις βαθμούς, βέβαια, που έχει συγκεντρώσει να αποτελούν μια αρκετά καλή συγκομιδή, ώστε να ελπίζει βάσιμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Σεφέροβιτς (6′) και Σακίρι (26′ και 68′) τα γκολ για την Ελβετία, με τον Ζούμπερ να δημιουργεί και τα τρία τέρματα. Μείωσε (2-1) με σουτάρα στο 62′ ο Καχβετσί για την Τουρκία, η οποία ολοκλήρωσε τη διοργάνωση χωρίς πόντο.

Eλβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ (90’+2′ Εμπαμπού), Φρόιλερ, Τζάκα, Ζούμπερ (85′ Μπενίτο), Σεφέροβιτς (75′ Γκαβράνοβιτς), Σακίρι (75′ Βάργκας), Εμπολό (85′ Μεχμέντι).

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μούλντουρ, Αϊχάν (64′ Γιοκουσλού), Τουφάν (64′ Γιαζιτζί), Τσαλχάνογλου (86′ Τοκότζ), Καχβετσί (80′ Κοκτζού), Ουντέρ (80′ Κάραμαν), Γιλμάζ.

To Top