Η Ελλάδα «καβάλησε» τη Βραζιλία

Η πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βραζιλία, κατρακύλησε στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα η FIFA. Η «σελεσάο» βρίσκεται κάτω από την Αγγλία, την Δανία και την Ελλάδα, «σκαρφάλωσε» στην 12η θέση (σ.σ.: η χειρότερη όλων των εποχών ήταν η προηγούμενη, 13η) χάρη στη νίκη με 3-0 στο φιλικό με την Σουηδία.

Ωστόσο, η κατάταξή της, μια θέση κάτω από την Ελλάδα αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Νοτιοαμερικάνοι νίκησαν στα 10 από τα 13 επίσημα ματς που έδωσαν πέρυσι και γνώρισαν ήττες μόνο από τις Αργεντινή, Μεξικό σε τουρ που έκαναν στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνη. Τον Μάιο επιβλήθηκαν με 3-1 της Δανίας, που τώρα βρίσκεται στη 10η θέση.

Η Αγγλία παρέμεινε 3η, θέση που κριτικάρεται έντονα, λόγω των αποτελεσμάτων των «λιονταριών» την τελευταία διετία. Οι νησιώτες βρίσκονται τρεις θέσεις πάνω από την Ιταλία, από την οποία ηττήθηκαν στα πέναλτι στα προημιτελικά του Euro. Η παγκόσμια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία παρέμεινε στην κορυφή, μπροστά από τη Γερμανία που ηττήθηκε με 3-1 από την 7η Αργεντινή σε φιλικό που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα.

 Η Ουρουγουάη, που βρίσκεται στην 5η θέση είναι η πιο καλά πλασαρισμένη ομάδα της Λατινικής Αμερικής. Εξάλλου, το Μάλι (32ο) και η Λιβύη (36η) «χτύπησαν» την υψηλότερη θέση στην ιστορία τους.
Πηγή: sentragoal
To Top