«Η ελληνική κολύμβηση εξελίσσεται, δεν σταματάμε εδώ!»

Την σημασία της ελληνικής συγκομιδής – ρεκόρ των έξι μεταλλίων, αλλά και την σπουδαιότητα του τίτλου που κατέκτησε ο ίδιος στα 100μ. ύπτιο, επισήμανε ο Άρης Γρηγοριάδης, κατά την επιστροφή της Εθνικής ομάδας από το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όπου σάρωσε τις διακρίσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.

Ο πρωταθλητής του Άρη δήλωσε, κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Ως ομάδα τα πήγαμε περίφημα. Πρόκειται για την καλύτερη αποστολή στην ιστορία μας. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, σπάσαμε ρεκόρ στους τελικούς και σε μετάλλια. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, μετά από μία δύσκολη χρονιά για όλα τα παιδιά. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε μέχρι το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς. Η Ελλάδα στο άθλημα της κολύμβησης εξελίσσεται. Έχουμε μία σπουδαία πορεία που συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να είμαστε από τις χώρες που πρωταγωνιστούν, αλλά η Ελλάδα ακολουθεί, παρά τα προβλήματα, και αναδεικνύει νέα ταλέντα, νέους αθλητές που φέρνουν μετάλλια πίσω στην πατρίδα».

Σε ό,τι αφορά τη δική του επιτυχία και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, τόνισε: «Για μένα ήταν η δυσκολότερη χρονιά και όταν ανέβηκα στο βάθρο ήταν ταυτόχρονα και η πιο συγκινητική. Είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε. Είχαμε ψυχολογική πίεση, όμως προσαρμοστήκαμε και μας βγήκε σε καλό και σε μένα και στα υπόλοιπα παιδιά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου (σ.σ. Χρυσάφης Βαγγελακάκης) που ήταν κοντά μου από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα και με στήριξε πιο πολύ ψυχολογικά».

Τέλος, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, ο Άρης Γρηγοριάδης υπογράμμισε: «Στο Λονδίνο πρέπει να κάνω ένα χρόνο γύρω στο 53.30-53.40, που θα με κάνει να βρεθώ στον τελικό των 100μ. ύπτιο, και από εκεί και πέρα είναι όλα ανοιχτά».

To Top