Η «ελληνική» πλευρά ενός ύποπτου αγώνα

Η έρευνα της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην Ισπανία προχωράει όλο και πιο βαθιά στην υπόθεση του αγώνα Λεβάντε – Σαραγόσα (1-2) που διεξήχθη τον Μάιο του 2011 και θεωρείται ύποπτος ως προσυνεννοημένος από τις δύο πλευρές.

Ο Γκάμπι, αρχηγός και σκόρερ της Σαραγόσα σε εκείνο το ματς, ο οποίος φοράει πλέον το περιβραχιόνιο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, παραδέχθηκε στον εισαγγελέα ότι «εγώ έκανα ό,τι μου είπε ο σύλλογος», αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι υπήρξε κάτι βρώμικο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χάρη στο οποίο η τότε ομάδα του εξασφάλισε την παραμονή, κόντρα σε μια αδιάφορη βαθμολογικά Λεβάντε. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι πήρε 85 χιλιάδες ευρώ από τον τότε ιδιοκτήτη, Αγαπίτο Ιγλέσιας, αλλά τα επέστρεψε την ίδια ημέρα, χωρίς να γνωρίζει γιατί έγινε αυτή η συναλλαγή.

Η έρευνα των Αρχών αποκαλύπτει πως, παραμονές της αναμέτρησης, τραβήχτηκε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από λογαριασμούς της Σαραγόσα, με τις πληροφορίες να μιλούν για πριμ 120 χιλιάδων ευρώ για κάθε παίκτη της Λεβάντε προκειμένου να χάσει!

Εμμέσως, η Ελλάδα είναι παρούσα σε αυτήν την υπόθεση. Πώς; Στην ενδεκάδα της Λεβάντε στο επίμαχο παιχνίδι βρίσκονταν ο Νταβίδ Θέρα, πέρυσι δεξί μπακ του Πλατανιά, και ο Ρουμπέν Σουάρεθ, μέσος που θήτευσε στην Ξάνθη κατά την περασμένη σεζόν. Στον πάγκο καθόταν ακόμη ο Χουάνφραν (ο πρώην της ΑΕΚ), ενώ σε αυτόν της Σαραγόσα, χωρίς να αγωνιστούν, ο Χόρχε Λόπεθ (μετέπειτα παίκτης του ΟΦΗ) και ο Ούγγρος Ανταμ Πίντερ, νυν αμυντικός του Λεβαδειακού. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, έχουν κληθεί να καταθέσουν για την πολύκροτη υπόθεση…

Πηγή: sentragoal.gr

To Top