Η «εντολή» των οπαδών: Ποδαρικό με νίκες!

Ο Άρης δίνει αύριο τους πρώτους του αγώνες μέσα στο 2012, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, θέλοντας όσο τίποτε να κάνει νικηφόρο ξεκίνημα στη νέα χρονιά. Αυτό ακριβώς ζητούν και οι οργανωμένοι οπαδοί, που έστειλαν τη δική τους… εντολή μέσα από την ιστοσελίδα του Super 3: «Ποδαρικό με νίκες», σε Κέρκυρα και Παλέ!

Η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ χρειάζεται το «τρίποντο» στο νησί των Φαιάκων, στο παιχνίδι που θα αρχίσει στις 15:00, αλλά εξίσου σημαντική είναι η δυναμική στήριξη της ομάδας μπάσκετ, που στις 17:00 θα υποδεχθεί το Μαρούσι στο Παλέ.
«Οι μπασκετμπολίστες της ομάδας αξίζουν την συμπαράστασή μας, γιατί θυμίζουν Άρη με το παιχνίδι τους και δεν φορούν απλά τη φανέλα. Μάχονται και την τιμούν και αυτό πρέπει ν’ ανταμειφθεί με την μαζική παρουσία μας στο γήπεδο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οπαδοί στο super3.gr.

Το πλήρες κείμενο, με το μήνυμα του Super 3 προς όλους τους Αρειανούς ενόψει των αυριανών αναμετρήσεων:

«Ο ερχομός κάθε νέου έτους σηματοδοτεί ένα νέο, ψυχολογικής υφής, κυρίως, ξεκίνημα. Κι ενώ, στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, καθώς βρισκόμαστε περίπου στη μέση της αγωνιστικής περιόδου, στο ξεκίνημα της νέας ημερολογιακής χρονιάς νιώθουμε ότι γίνεται ή επιχειρείται να γίνει μια καινούργια αρχή.

Στον ΑΡΗ, κυρίως τον ποδοσφαιρικό, ίσως, κάπου χάθηκε το νόημα αυτής της φράσης, καθώς οι επανεκκινήσεις έχουν λάβει, εδώ και καιρό, επαναλαμβανόμενη μορφή, αλλά παρ’ όλα αυτά ποτέ το «όχημα» δεν φάνηκε να παίρνει μπρος.

Οι προληπτικοί δίνουν μεγάλη σημασία στο πως θα ξεκινήσει μια χρονιά, γιατί υποτίθεται έτσι θα προχωρήσει όλη η υπόλοιπη χρονιά. Ποτέ φυσικά δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, αλλά οι προκαταλήψεις είναι συχνά ένα καταφύγιο για την ανασφάλεια μας.

Έχει γίνει πολύς λόγος κι όχι άδικα, για τον κρίσιμο Ιανουάριο του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ. Ο μήνας αυτός θεωρείται ως το θεμέλιο που θα μπει για να «πατήσει» όλη η υπόλοιπη σεζόν, μέχρι την άνοιξη. Αν ο μήνας αυτός δε φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει να βγει, πρόωρα, εκτός φετινών αγωνιστικών στόχων.

Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής και υπομονής, ο χρόνος αντίδρασης στην μέτρια βαθμολογική συγκομιδή διαρκώς μειώνεται και δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στην ταλαιπωρημένη φετινή ομάδα να αποδείξει αυτό που εξακολουθούμε να πιστεύουμε. Ότι είναι καλύτερη απ’ όσο φανερώνει ο βαθμολογικός πίνακας και ότι της αξίζει υψηλότερη θέση και πιο ανταγωνιστικό προφίλ.

Ο μήνας αυτός δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα, μέσα από ένα βατό πρόγραμμα, να σημειώσει διαδοχικές νίκες, ν’ ανεβεί στη βαθμολογία, να βελτιώσει την εικόνα της, να επουλώσει τις πληγές της, να θυμίσει και πάλι ΑΡΗ, γιατί μόνο αναλαμπές είδαμε στις 13 αγωνιστικές που προηγήθηκαν.

Πρώτος αντίπαλός μας, για το 2012, είναι η Κέρκυρα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν κάνουμε αυτό το σχόλιο για να υποτιμήσουμε τη δυσκολία του αγώνα, γιατί και αυτή ακόμη η αίσθηση (του «εύκολου» αγώνα) έχει χαθεί φέτος, αλλά για να σημειώσουμε ότι αποτελεί αντίπαλο που οφείλουμε να τον κερδίσουμε λόγω διαφοράς δυναμικότητας.

Όταν αγωνίζεται ο ΑΡΗΣ με αντίπαλο την Κέρκυρα, εμείς θεωρούμε αυτονόητο να έρθει η νίκη, αλλά η φετινή ομάδα μας έχει κάνει να ξεχάσουμε και τα αυτονόητα ! Ευκαιρία, λοιπόν, ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ να επανακτήσει το σεβασμό που έχασε και να επανακάμψει οριστικά, πια, ενόψει του Β’ γύρου που ξεκινά άμεσα.

Περιμένουμε το «ξέσπασμα» της ομάδας από τις αρχές του πρωταθλήματος, αυτό το σερί νικών, ώστε να απελευθερωθεί από το ψυχολογικό μειονέκτημα που την έχει καταβάλλει και να αποκτήσει την κεκτημένη ταχύτητα που απαιτείται για να έρθουν και στη συνέχεια οι υπόλοιπες νίκες.

Την ίδια μέρα όμως υπάρχει και μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει το Μαρούσι στις 17:00 στο θρυλικό «Αλεξάνδρειο» και οφείλουμε να παραβρεθούμε στο γήπεδο. Στην περίπτωση της ομάδας μπάσκετ οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η ίδια η εικόνα που βγάζει στους αγώνες είναι από μόνη της ένα ελκυστικό θέαμα που έχει κερδίσει τον κόσμο.

Είναι μια κατάκτηση του μπασκετικού τμήματος που μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω απάθειας, νωχελικότητας αλλά και… δημοσίων σχέσεων στην πλάτη της ΚΑΕ, έφτασε στο έσχατο σημείο να κηρύξει αποχή απ’ τις προπονήσεις για μία μέρα, ως μέτρο πίεσης και αφύπνισης.

Οι αθλητές της ομάδας αξίζουν την συμπαράστασή μας γιατί θυμίζουν ΑΡΗ με το παιχνίδι τους και δεν φορούν απλά τη φανέλα. Μάχονται και την τιμούν και αυτό πρέπει ν’ ανταμειφθεί με την μαζική παρουσία μας στο γήπεδο.

Είναι άλλωστε και μια ευκαιρία για να επιδοκιμάσουμε αυτή την προσπάθεια με το χειροκρότημά μας, να νιώσουν ότι βρίσκονται σ’ έναν σύλλογο που έχει τη δυναμική που τους περιέγραψαν όταν υπέγραφαν συμβόλαιο και εντάσσονταν στο δυναμικό του.

Ξεκίνημα «με το δεξί» θέλουμε και για τα δυο τμήματα και το «ποδαρικό» αυτό να συνοδευτεί από νίκες που τόσο τις έχουμε ανάγκη φέτος. Η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και χωρίς προαπαιτούμενα. Τουλάχιστον για όσους η έννοια «πιστός οπαδός» τους αγγίζει ακόμα και ο ΑΡΗΣ είναι γι’ αυτούς πρώτα η κίτρινη φανέλα και το σήμα και μετά αυτοί που πρόσκαιρα και περιστασιακά την φορούν…».

To Top