Η εξήγηση του Εβρά για την αποχώρηση του Κριστιάνο από τη Γιουβέντους

Ο Πατρίς Εβρά τόνισε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να φύγει από το Τορίνο, όταν κατάλαβε πως είχε γίνει «αποδιοπομπαίος τράγος».

Ο πρώην συμπαίκτης του Πορτογάλου επιθετικού τόνισε πως η σκληρή κριτική που δέχτηκε ειδικά την προηγούμενη σεζόν, ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ιταλία και να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αρχικά, ο Εβρά δήλωσε στην εφημερίδα «La Repubblica»:

«Ο Κριστιάνο έφυγε γιατί χρειάζεται αγάπη και σεβασμό. Κατάλαβε ότι στο Τορίνο ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της Γιουβέντους. Αλλά πολλοί ξεχνούν ότι η κατάκτηση της Serie A είναι άθλος κάθε χρόνο. Αν ρωτήσετε τον Ανιέλι, ο πραγματικός στόχος της Γιουβέντους κάθε χρόνο για αυτόν είναι πάντα να θριαμβεύει στο πρωτάθλημα, όχι στο Champions League. Οι κριτικές που δεχόταν ο Ρονάλντο στην Ιταλία ήταν γελοίες και μάλιστα λίγο υποκριτικές.

Στη συνέχεια, τα λόγια του Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου, όταν είπε “ο Κριστιάνο δε θα παίξει όλα τα παιχνίδια”, είχαν επίσης το βάρος τους. Δε χρειάζεται να λέμε ορισμένα πράγματα δημόσια, πείτε τα ιδιωτικά. Γιατί ο Κριστιάνο τα νιώθει και επηρεάζεται από αυτά. Εν ολίγοις, ο Ρονάλντο φοβόταν ότι θα θεωρηθεί ο κύριος υπεύθυνος για τις αποτυχίες. Επιπλέον, ακόμα κι αν έπαιζε για τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους, η μόνη αληθινή αγάπη του Κριστιάνο είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Επειδή μόνο εκεί βρήκε τον σεβασμό και την αγάπη που περίμενε. Στο Μάντσεστερ, κανείς δε θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να τον επικρίνει, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη όταν ήταν στη Γιουβέντους. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αποχώρησή του. Έτσι, μόλις του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ, δεν το σκέφτηκε δύο φορές. Η Γιουβέντους έπρεπε να καταλάβει ότι ο Κριστιάνο απαιτεί αγάπη και σεβασμό. Όταν τα παραλαμβάνει, ο Κριστιάνο δίνει τη ζωή του για σένα».

To Top