ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η εξομολόγηση και η συμβουλή του Ντουάρτε μετά την… αναγέννησή του!

Μεσούσης της φετινής σεζόν στην οποία “αναγεννήθηκε” ποδοσφαιρικά, ο Λέριν Ντουάρτε έδωσε συνέντευξη με αφορμή αυτό ακριβώς που βίωνε, την επανένταξή του στον αγωνιστικό χώρο με πρωταγωνιστικό ρόλο και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα…

“Πίστευα ότι το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να επηρεάσει ποτέ την προσωπική μου ζωή, αλλά κοιτώντας τις δύο προηγούμενες σεζόν, υπάρχει μια διαφορά. Η ζωή μου πάντα ήταν καλή, αλλα φέτος νιώθω πολύ καλύτερα”, δήλωσε ο νέος παίκτης του Άρη, που δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τον Τζον Στέγκεμαν ότι μπορεί να προσφέρει και πέρασε δύο χρόνια στην Εράκλες περισσότερο στον πάγκο παρά στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι που ανέλαβε πέρσι ο Φρανκ Βόρμουθ και τον επανέφερε στο προσκήνιο και σε πρωταγωνιστικό ρόλο. “Ο Βόρνμουθ μου είπε να μην κοιτάξω στο παρελθόν και τι είχε συμβεί. Μπορούσα να κάνω νέο ξεκίνημα και να αποδείξω στον εαυτό μου πράγματα. Ήταν μια ανακούφιση. Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα έφευγα απο την Εράκλες”, είπε ο Ντουάρτε και αναφέρθηκε στον ψυχισμό του και τι περιμένει από τον προπονητή του, όπως ακριβώς έκανε ο Βόρνμουθ: “Θέλω να ξέρω γιατί παίζω ή για δεν παίζω. Είμαι ήρεμος έτσι. Ο προπονητής δούλευε διαφορετικά από ότι είχαμε συνηθίσει, αλλά ήμασταν ενωμένοι σαν ομάδα και ξέραμε τι ακριβώς θέλει”.

Καταλήγοντας έδωσε την δική του συμβουλή για το ποδόσφαιρο από όλα όσα έχει ζήσει ως επαγγελματίας στην Ολλανδία: “Αν έπρεπε να συμβουλεύσω ένα νέο παιδί που ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή για πρώτη φορά, θα του έλεγα να μην αλλάξει, αν τα πράγματα πάνε καλά. Να συνεχίσει να παίζει καλά, να μην αποπροσανατολιστεί ποτέ και να σκέφτεται ότι ποτέ δεν είναι αρκετά καλός, ώστε να συνεχίσει να βελτιώνεται”.

To Top