ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εξομολόγηση του Ρονάλντο: “Λάθος που είχα ζητήσει την απόλυση Κούπερ στην Ίντερ”

Ο Ρονάλντο χαρακτήρισε ονειρική την πενταετία που πέρασε στην Ίντερ του Μοράτι αλλά ταυτόχρονα παραδέχτηκε πως έπραξε λάθος με την απαίτησή του να απολυθεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Δεκαεπτά χρόνια έχουν περάσει από την αποχώρηση του Ρονάλντο από την Ίντερ (πήγε το 1997 από την Μπαρτσελόνα και έφυγε το 2002 για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ Μαδρίτης), όμως οι αναμνήσεις των “νερατζούρι” παραμένουν κάτι παραπάνω από ισχυρές στο μυαλό του.

Το απέδειξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Signori del calcio” του ιταλικού Sky Sport, με το άλλοτε “φαινόμενο” των γηπέδων να έχει μόνο καλά λόγια να πει για όσα έζησε στην Ιταλία ως παίκτης της Ίντερ.

“Ήταν πέντε πολύ όμορφα χρόνια της ζωής μου. Πέντε χρόνια σε μία πόλη που έμαθα να αγαπώ, με έναν κόσμο που με αγαπούσε πάντα. Έχω μία αγάπη για το Μιλάνο και για την Ίντερ που πιστεύω ότι θα παραμείνει για πάντα.

Την αγάπή που ένιωσα και πήρα στην Ιταλία δεν την έχω αισθανθεί πουθενά αλλού. Χωρίς αμφιβολία. Τώρα, με την ιδιότητα του προέδρου, μπορώ να πω ότι ο Μοράτι είναι μία ισχυρή πηγή έμπνευσης για μένα”, δήλωσε αρχικά ο νυν ιδιοκτήτης της Ράγιο Βαγεκάνο, για να παραδεχτεί στη συνέχεια πως έκανε ένα μεγάλο λάθος το 2002.

“Υπάρχουν πράγματα που δεν θα ξανάκανα στην Ίντερ, για παράδειγμα δεν θα κολλούσα στον τοίχο τον πρόεδρο Μοράτι για να αποφασίσει για το μέλλον μου.

Γιατί τη στιγμή που του ζήτησα να διώξει τον Κούπερ διαφορετικα θα έφευγα εγώ, ο Μοράτι αποφάσισε να τον κρατήσει. Θα έπρεπε να περάσω εκείνη την ιδέα με διαφορετικό τρόπο”.

Στην ίδια συνέντευξη ο 42χρονος Ρονάλντο μίλησε επίσης για το κεφάλαιο “τραυματισμοί” που σημάδεψε την καριέρα του, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει:

“Το γόνατο μου έκανε έναν μακρύ πόλεμο αλλά στο τέλος θα έλεγα ότι κέρδισα εγώ, το νίκησα! Αν και είχα πρόβλημα τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό γόνατο, στο τέλος η αγάπη για το ποδόσφαιρο με έκανε να νικήσω αυτή τη μάχη”.

To Top