ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επίθεση έβαζε, η άμυνα… έμπαζε και φιλική νίκη (4-3) του Άρη στην τελική πρόβα

Ο Άρης βρήκε δίχτυα, νίκησε με 4-3 στην πρόβα τζενεράλε του πρωταθλήματος τον Βόλο μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά τα… παιδικά λάθη στην άμυνα για μια ακόμη φορά, έκαναν την εμφάνισή τους, μια βδομάδα πριν από την πρώτη σέντρα με τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν φανερά καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, αλλά για μια ακόμη φορά “πλήρωσε” τα “φθηνά” λάθη της στην άμυνα.

Πρώτη εμφάνιση για τον Λούμορ που ξεκίνησε βασικός, όπως και του Ιτούρμπε ο οποίος μπήκε αλλαγή. Κορυφαίοι του Άρη Γκάμα, Μπερτόγλιο, Φαμπιάνο.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΜΟΡ

Με τους Λούμορ και Εντιαγέ ξεκίνησε ο Άκης Μάντζιος το φιλικό του Άρη κόντρα στον Βόλο. Πιο συγκεκριμένα η εντεκάδα του Άρη: Ντένις, Σούντγκρεν, Λούμορ, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Εντιαγέ, Σάσα, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Μάνος.

Την ίδια ώρα ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή ο Ιτούρμπε.

ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ.. ΦΑΜΠΙΑΝΟ 1-0

Ο Άρης ξεκίνησε με την γνωστή συνταγή, πιέζοντας ψηλά τους παίκτες του Βόλου, με αποτέλεσμα να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ. Όλα ξεκίνησαν από ένα κλέψιμο του Μπερτόγλιο, ο Άρης κέρδισε το κόρνερ και ο Φαμπιάνο με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 στο 20′, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους κιτρινόμαυρους.

“ΖΕΣΤΟΣ” Ο ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ ΚΑΙ 2-0

Η πίεση συνεχίστηκε από τους κιτρινόμαυρους και μέσα σε επτά λεπτά, κατάφεραν να βρουν και πάλι τα δίχτυα.

Στο 27′ από την προσπάθεια του Γκάμα η μπάλα έφτασε στον Μπερτόγλιο, ο οποίος θέλησε να παίξει με τον Μάνο, αλλά η παρέμβαση του Μπαρτόλο ευνόησε τον Αργεντινό που πλάσαρε με εξωτερικό φάλτσο για να γράψει το 2-0!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ… 2-2 ΣΕ 3′ ΛΕΠΤΑ!

Απίστευτο μπλακ άουτ στον Άρη κι ενώ δεν είχε καν πιεστεί μέχρι το 43′ δέχθηκε δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά!

Στο 43′ το γκολ για τον Βόλο με τον Πουρίτα από μπαλιά του Ρεγκατέν… Έφυγε στην πλάτη του Λούμορ, πρόλαβε και τον Ντένις και με κεφαλιά μειώνει σε 2-1 για τους Βολιώτες. Και στο 45′ ο Ντένις έδωσε λάθος πρώτη πάσα στον Φαμπιάνο, ο Μπαρτόλο έκλεψε, πλάσαρε και ισοφάρισε σε 2-2… Παιδικά λάθη του Άρη μέσα σε τρία λεπτά!

“ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” ΜΕ ΓΚΑΜΑ (3-2)

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και νωρίς, μόλις στο 48′ με τον Μπρούνο Γκάμα, έκανε το 3-2. Ο Πορτογάλος κέρδισε πέναλτι σε ωραία ενέργεια, μετά από πάσα του Μπερτόγλιο και από την… άσπρη βούλα βρήκε δίχτυα. Η πίεση συνεχίστηκε από τους κιτρινόμαυρους και στο 54′ έφτασαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ. Ο Μαντσίνι κινήθηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Εντιαγέ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ 3-3

Στο 80′ ο Άρης μετά από ένα ακόμη λάθος ισοφαρίστηκε (3-3) από τον Τερεζίου… Λάθος εκτίμηση από τον Σάκιτς που έχασε τον Μπαρτόλο και ο Τερεζίου με πλασέ ισοφάρισε. Ο Άρης δέχθηκε ένα ακόμη γκολ από αδράνεια και έλλειψη συγκέντρωσης.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΜΑΤΙΓΙΑ

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90′ με χτύπημα πέναλτι ο Ματίγια, πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε σουτ-χέρι του Κούνζτρα. Μια νίκη που κατέγραψε την ανωτερότητα του Άρη, αλλά δεν έκρυψε τα αμυντικά λάθη και τις αδυναμίες των κιτρινόμαυρων.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν (76′ Σάκιτς), Φαμπιάνο (81′ Ασλανίδης), Μπεναλουάν (46’ Δεληζήσης), Λούμορ (53’ Γκάνεα), Εντιαγέ (70′ Τζέγκο), Λούκας Σάσα (85′ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (53’ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (76′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (70′ Χαίροβιτς), Μάνος (85′ Ντουάρτε).
ΒΟΛΟΣ (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκιουλέν, Πουρίτα, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Μπαρτόλο, Φερνάντεζ (46’ Βοϊτκόφσκι), Ρεγκατέν, Φαν Φέερτ. Μετά το 70’ η 11αδα του Βόλου διαμορφώθηκε ως εξής: Κότνικ Μπαρτόλο, Γκρίλο, Ριένστρα, Σοάρες, Κούζντρα, Ρεγκατέν (88′ Μεταξάς), Νίνης, Ροσέρο, Τερεζίου, Βοϊτκόφσκι

To Top