Η επαναστατική πρόταση του Τσάβι: “Με 10 εναντίον 10 το ποδόσφαιρο θα γίνει θεαματικότερο”

Συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή, “Tot Costa”, του Catalunya Radio παραχώρησε ο 34χρονος πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα και νυν της Αλ Σαντ στο Κατάρ, Τσάβι.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Καταλανός έριξε μια νέα ιδέα για να γίνει το ποδόσφαιρο πιο θεαματικό. Να παίζεται με παίκτη λιγότερο, δέκα εναντίον δέκα δηλαδή. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η δική του ποδοσφαιρική αντίληψη βρίσκεται στο άλλο άκρο από εκείνη του Ντιέγκο Σιμεόνε.

“Είναι δύσκολο να επιτίθεσαι απέναντι σε κλειστές άμυνες, ειδικά κόντρα στον Σιμεόνε που το φθάνει στα άκρα. Στο μέλλον, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε με έναν παίκτη λιγότερο. Δέκα εναντίον δέκα. Θα επωφεληθεί το άθλημα. Στην τελική, παίζουμε για τον κόσμο”, υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Ντιέγκο Σιμεόνε: “Ο προπονητής μεταδίδει τη φιλοσοφία, στην οποία πιστεύει. Ο Σιμεόνε πιστεύει ότι όταν δεν έχει την μπάλα, μπορεί να κυριαρχεί στο ματς. Με όλο το σεβασμό, είμαι η πλήρης αντίθεση του Σιμεόνε. Προτιμώ η ομάδα μου να έχει την μπάλα, είμαι πιο ήρεμος. Όταν πράγματα πηγαίνουν στραβά, βλέπεις τον αληθινό προπονητή. Εγώ μεγάλωσα στην Μπαρτσελόνα. Με ενδιαφέρει πολύ πώς θα νικήσω, πώς θα γίνουν τα πράγματα”.

Για τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ: “Ο Εμπαπέ είναι ανώτερος σε φυσικά προσόντα από τους συνομήλικούς του. Στην ηλικία του φαίνεται η διαφορά. Στα 25-26 έτη μπορεί να φαίνεται επίσης, αλλά μπορεί και να κάνει κάποιος κοιλιά. Είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά. Ακόμη δεν έχει ποδοσφαιρική ωριμότητα, αλλά μπορεί γίνει ένας από τους καλύτερους. Στο τοπ-επίπεδο πρέπει να μαθαίνεις να σκέφτεσαι. Ο Νεϊμάρ είναι αυτός – από όσους έχω δει – ο οποίος εάν ωριμάσει, θα μπορέσει να μοιάσει στον Μέσι”.

To Top