ΑΠΟΨΕΙΣ

Η επιβίωση του Άρη κάνει επιτακτική την άμεση λύση στην “ομηρία” του Παλέ!

Η ΚΑΕ Άρης, όπως όλος ο… πλανήτης, καλείται να βαδίσει μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα, όπως την επιβάλλει η “νέα τάξη πραγμάτων” με την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα… Μια πραγματικότητα που προαναγγέλλει την ανάγκη της επιβίωσης της, χωρίς το βασικό της “όπλο”, το… οξυγόνο της, που είναι οι γεμάτες κερκίδες στο Παλέ ντε σπορ.

Όλα δείχνουν ότι οι αγώνες μπάσκετ, όταν θα επανέλθει η αγωνιστική δράση, θα είναι χωρίς θεατές… Τουλάχιστον ως το τέλος του 2020. Αυτόματα αυτό σημαίνει για τον Άρη, ότι θα πρέπει να κληθεί να βρει τους μηχανισμούς εσόδων, άρα και λύσεις επιβίωσης, μετρώντας μια μεγάλη απώλεια. Και ψυχολογική (δεν χρειάζεται να πούμε τι σημαίνει άδειο Παλέ), αλλά και πρακτική, μια και δεν θα έχει έσοδα σημαντικά, σωτήρια.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, η λύση της “ομηρίας” στο θέμα του Αλεξάνδρειου είναι επιτακτική όσο ποτέ. Μια ΚΑΕ που θα ξεκινήσει με πάγια ανελαστικά έξοδα (ρόστερ, τεχνικό τιμ, έξοδα λειτουργίας, παλαιότερες οφειλέςκ.α.) θα στερείται τον βασικό της ελαστικό έσοδο: την ρευστότητα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια των αγώνων.

Η λύση που χρόνια ζητάει ο Άρης θα πρέπει να δοθεί τώρα, άμεσα και αποτελεί κύρια ευθύνη της ίδιας της πολιτείας. Μια πολιτεία που χάριζε χρέη εκατομμυρίων ευρώ ή ολόκληρα γήπεδα, πληρώνοντας ακόμη την ΔΕΗ ή το πετρέλαιο (και πληρώνει ακόμη μπόνους) έχει την χρυσή ευκαιρία να δώσει μακρόπνοη λύση στο θέμα του Αλεξάνδρειου: να απαλλάξει τον Άρη από την θηλιά που του στέρησε τα τελευταία δυο χρόνια έσοδα όπως το τηλεοπτικό ή την κεντρική χορηγία, αλλά και να δώσει αυτό που ήδη έχει υποσχεθεί: την οικονομική δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους να κρατήσουν ζωντανό το γήπεδο-σύμβολο και τα αθλήματα-ομοσπονδίες που φιλοξενεί.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι επιτακτική η ανάγκη… χθες. Ο Άρης με σχέδιο και ενεργοποιώντας τις σωστές επιλογές, πρέπει να κερδίσει αυτό που δικαιούται χρόνια τώρα. Για να έχει δικαίωμα στην επιβίωση, μέσα από μια λύση δικαιοσύνης. Κι αν μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχαν μια “κοινή γλώσσα”, οι συγκυρίες δίνουν σήμερα την δυνατότητα να κατατεθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να λυθεί το πρόβλημα.

Παράλληλα, είναι μια εξόχως καλή ευκαιρία για τους πολιτικούς της Βόρειας Ελλάδας να μην μείνουν μόνο στα λόγια και στα “θα”. Υπάρχει μπροστά τους πεδίον δόξης λαμπρό.

Η λύση στο Παλέ, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα, ο δρόμος για την επιβίωση της ΚΑΕ Άρης, αλλά και ένα στοιχειώδες ατού σε όλη την πόλη…

To Top