ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η επιθετική… άμυνα του Μπαγκαλιάνη και ο “μπαλαντέρ” Μαντσίνι

Αν εξαιρέσει κανείς τους πολύ καλούς χθες στο Ηράκλειο, Κουέστα, Φετφατζίδη και Σάσα μπορεί να επικεντρωθεί στο πως αγωνίστηκαν οι Μπαγκαλιάνης και Μαντσίνι.

Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης εξελίσσεται προς το τέλος της σεζόν, στην αποκάλυψη του φετινού Άρη, καθώς στα 19 του χρόνια, δείχνει πως έχει το ταλέντο και αυτό που χρειάζεται είναι εμπειρίες και σκληρή δουλειά για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσο περισσότερο αγωνίζεται, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτά. Για παράδειγμα, χθες, η άμυνά του στους αντιπάλους ήταν αρκετά… επιθετική! Πρώτος πάνω στην μπάλα, με δύναμη, δεν περίμενε τον αντίπαλο να κάνει την κίνηση για να τον κόψει, αλλά έπαιρνε ο ίδιος το προβάδισμα, κυνηγώντας την κατοχή της μπάλας. Για ένα 19χρονο παιδί, είναι πολύ σημαντικό. Αν αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία θα αποφεύγει και πέναλτι σαν το χθεσινό.

Πριν καιρό, ο Μίχαελ Ένινγκ, είχε πει για τον Ντάνιελ Μαντσίνι πως μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση της επίθεσης. Και ο Αργεντινός, προσπαθεί να τον δικαιώσει απόλυτα! Φυσικά και δεν είναι φορ, όμως με “όπλο” την ταχύτητά του και την διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, καθώς φέτος δεν αγωνίστηκε και πολύ, ο νεαρός επιθετικός εξελίσσεται σε ένα “πολυεργαλείο” πολυτελείας για την επίθεση του Άρη.

Η καθιέρωσή του, όμως, από την επόμενη σεζόν σε μία συγκεκριμένη θέση θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί περισσότερο και να δώσει ακόμα περισσότερες βοήθειες στην ομάδα.

 

To Top