ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επιπλέον ομάδα στην Ευρώπη, η αξία της 2ης-3ης θέσης και το κίνητρο-πρόκληση για τον Άρη!

Η είδηση για το “κλείδωμα” της 15ης θέσης για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, καταγράφει από την περίοδο 2013-14 την αύξηση σε πέντε των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Και όχι μόνο…

Τι κερδίζουμε λοιπόν;

  • Τον δεύτερο του πρωταθλήματος στα προκριματικά του Champions League
  • Μία ομάδα στα προκριματικά του Εuropa League

Και διατηρούμε

  • Τον πρωταθλητή στα προκριματικά του Champions League
  • Δύο ομάδες στα προκριματικά του Europa Conference League

Η μια επιπλέον λοιπόν θέση, έχει και προεκτάσεις, μια και δίνει αξία τόσο στην 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, όσο και στην 3η θέση που προσφέρει… προαγωγή από το Conference League στο Europa League. Τα τελευταία δυο χρόνια, οι θέσεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν απλά για το… ονόρε, μια και είτε 2ος, είτε 3ος, είτε 4ος, ο δρόμος οδηγούσε σε μια διοργάνωση: το Conference League.

Πάμε και στα… δικά μας. Χωρίς οπαδική διάθεση ή… ωραιοποίηση, πραγματικά, μεγάλες προκρίσεις στην πόλη είχε μόνο ο Άρης. Ή τις περισσότερες. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε, θα είναι επανάληψη.

Ξεκάθαρα λοιπόν, η υπόθεση Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερη σοβαρότητα από όλον τον οργανισμό που λέγεται Άρης.

Είναι γεγονός ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια ο Άρης είχε “καλές κληρώσεις”, χωρίς να τα καταφέρει. Οι λόγοι της αποτυχίας, λες και στοίχειωσαν τον Άρη. Όμως είναι ξεκάθαρο: πρώτος από όλους ο Θόδωρος Καρυπίδης καλείται να συνειδητοποιήσει τη συγκυρία που υπάρχει και να βάλει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που και θα βγει στην Ευρώπη και θα ανταποκριθεί ανάλογα… Φυσικά, εφόσον καταφέρει να πάρει ανάσα με την απαλλαγή της απαγόρευσης των μεταγραφών.

Πλέον το… έργο είναι σαφές. Με δεδομένες τις αλλαγές στο Financial Fair Play,η ΠΑΕ χρειάζεται έσοδα πέρα από την… τσέπη του μεγαλομετόχου.

Με πιο… απλά λόγια:

Α. Διαρκείας

Β. Ευρωπαϊκή πορεία και είσοδος σε ομίλους.

Γ. Αξιοποίηση του brand name του Άρη.

Δ. Μείωση των μεταγραφικών αστοχιών.

Αυτά μόνο για την αρχή…

 

To Top